Hazai döntetlen a Füred ellen

Orosházi FKSE-Linamar – Balatonfüredi KSE 26-26 (13-15)

NB I-es rájátszás, Eötvös-csarnok, 600 néző. Vezette: Bacs, Bán. Orosházi FKSE: Herjeczki – Raffai, Berta, Morva, KANYÓ 7, Balda 2, Benmiloud 1. Cs.: SZABÓ P. (kapus), Bajusz, Harsányi 4, Dukic 4, Mazic 1, Maric 1, BALI 4, Knezevic 2, Benák. Edző: Füzesi Ferenc. Balatonfüred: SZATHMÁRI – Oscar Rio 5, PÁSZTOR 4, Kovács Gy. 3, Hornyák 1, Zdolik 1, GRIGORJEV 4. Cs.: Szabó T. (kapus), Nagy 2, Gerdán, Németh 1, Kis Ákos, Szöllősi 3, Sandrk 2, Faluvégi, Kemény. Edző: Sótonyi László.
Kiállítások: 18, ill. 18 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 7/5.

Egy kicsit álmosan kezdett a hazai csapat, a Füred szerezte az első gólt, ráadásul a következő támadásból Szathmári hetest védett, szóval nem úgy kezdődött, ahogy szerettük volna. Füzesi mester a csapatát 3+2+1-es nyitott védekezéssel küldte a pályára, de az elején ez nem mindig bizonyult hatékonynak, mert a gyorsemberek – élükön a beálló Kováccsal illetve a szélső és rendkívül rutinos Pásztorral – mindig tudtak olyan helyzetet teremteni, ahol volt egy szabad ember, aki kaphatta a labdát.

A füredi oldalon pedig rendkívül magas hatos fallal találták szembe magukat a támadóink, középen Sandrk, Kemény és Kis alkotott szinte átlőhetetlen falat. A 13. percben már négygólos előnyben voltak a vendégek, 4-8-at mutatott az eredményjelző. A rendkívül rutinos, sokszoros volt válogatott kapus Szathmári nagyszerűen állta meg a helyét a kapuban, szélről szinte alig tudtunk az első félidőben gólt lőni neki. A 20. percben már 5 gól volt a Füred javára, 5-10-et mutatott az eredményjelző. Az orosházi csapat azonban nem adta fel: bár a 15. és a 20. perc között mindkét oldalon kiállítások tömege borzolta a kedélyeket és nehezítette a játékot, elkezdtünk felzárkózni.

A gyorsabb összetételű orosházi csapat (Bali, Maric, Knezevic, Kanyó) eredményesebben vette fel harcot a füredeikkel, olyannyira, hogy a félidő végére mínusz kettőre fel is tudtunk zárkózni.

Yassine Benmiloud a balatonfürediek gyűrűjében (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A második félidőben egy rendkívül harcos és mindre elszánt orosházi csapat jött ki a pályára, Mazic és Kanyó révén pillanatok alatt ledolgoztuk a szünetbeni kétgólos hátrányt, Knezevic találatával pedig a mérkőzésen először vezetett az orosházi csapat (16-15).

Elkapták a fonalat fiúk, de ébredt a Füred is és gólra gól időszak következett a mérkőzésen. A második félidő közepén inkább a küzdelem, mint a színvonalas játék jellemezte a mérkőzést, a 10. és a 14. perc között egyik csapat sem tudott gólt elérni. Sotonyi mester is pályára küldte a fiataljait, pihenőt adva a kezdő csapatának, de ettől sok minden nem változott. A 47. perctől bármit csináltunk védekezésben kiállítás és hetes volt a vége. Kettős, sőt hármas emberhátrányban is volt az orosházi csapat. A játékvezetőktől kapott lehetőséget rendkívül rutinosan kihasználta a füredi csapat és ellépett 4 góllal, holott ez addig egyáltalán nem volt benne a meccsben (50. p. 19-23).

Ekkor sem adták fel azonban az orosházi srácok, egy bulldog szívósságával ismét elkezdtek zárkózni. A kapuban Szabó biztos hátországnak bizonyult, elől pedig Kanyó Ádám vezetésével újra elkezdtek szaporodni az orosházi találatok. Négy perc volt hátra a meccsből, amikor ismét feljöttünk mínusz 1-re (56. p. 23-24), majd csakúgy, mint a félidő elején újra sikerült egyenlítenünk. Ekkor az 59. percben Sótonyi mester kikérte az utolsó idejét, de ez nem törte meg a mieink lendületét, az utolsó perc végén átvettük a vezetést (60. p. 26-25). Mindössze 10 másodperce volt a Fürednek az egyenlítésre. Az, hogy végül döntetlennel zárult a mérkőzés végtelen balszerencse a számunkra: Sandrk lövése a kettős sáncról pattant az orosházi kapuba.

Füzesi Ferenc: – Ha a mérkőzést képét nézem, akkor veszetettünk egy pontot, hiszen 10 másodperccel a vége előtt mi vezettünk. Ha azonban a rájátszás egészét nézem, akkor az alsóház legjobb csapatától sikerült pontot csennünk, ami eddig rajtunk kívül másnak nem sikerült. Így nézve nyertünk egy pontot.

A játékvezetők ténykedésének köszönhetően ritka pillantokat élhetett át az Eötvös-csarnok közönsége, a B-középpel együtt egy emberként szurkolt, tapsolt és biztatta az orosházi csapatot az egész lelátó.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.