Idegenben nyertünk a Vác ellen

Váci KSE – Orosházi FKSE-Linamar 29-31 (14-17)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Vác, 500 néző. Vezette: Tomecskó-Hunyadi T., Unyatinszki T. Vác: Vitáris – Korsós 5, Nikpolicza 2, Székely, Bajorhegyi 2, CSÁSZÁR F. 10, Gábori 3. Cs.: Nagy L. (kapus), Szikra, Simányi, Miskov 1, Kökény 2, Sipeki, Szabó T, Pál 2, Munkácsi 2. Edző: Rosta István. Orosházi FKSE: Herjeczki – BALDA 10, Kanyó, DUKIC 5, Raffai 2, Berta, BALI 3, Cs.: SZABÓ P. (kapus), Bajusz 1, Harsányi, LÁSZLAI 5, Morva 1, Benák, Maric, Mazic 3, Benmiloud 1. Edző: Füzesi Ferenc.
Kiállítások: 12, ill. 14 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

A felnőttek összecsapása előtt a fiatalok alaposan megadták az alaphangot. Az ifi 26-32-re, a junior 30-34 arányban múlta felül váci kortársait. (Ez utóbbi meccsen az orosházi Knezevic Nikola egymaga 16 gólt szerzett.) Ilyen kezdés után csak jól folytatódhatott a szerda este, arról nem is szólva, hogy az orosházi srácoknak volt egy kis törleszteni valója a két csapat őszi találkozója után.

A felnőtt meccsen a hazai gárda kezdett jobban. A 7. percben 5-3 arányban náluk volt az előny, de a végig motiváltan és nagy akarással küzdő orosháziak nem hagyták ellépni Rosta Pilu tanítványait (13. perc 7-6). Mindkét gárda a hatos falas védekezést alkalmazta. A Vác ismét erősített, 10-6-os hazai előnynél Füzesi mester időt kért és megpróbálta rendezni a sorokat. Pár perc múlva Rosta István is úgy látta, hogy be kell avatkoznia, de a hazai időkérés nekünk tett jót és a 25. percben sikerült kiegyenlíteni. 12-12 után két váci gólra öt orosházi találat érkezett. Az emberhátrányos szituációkból rendre jól jöttek ki a Füzesi tanítványok, a kipattanókat megszereztük, gólokat értünk el így a gyengébb kezdés ellenére a szünetben a hazaiaknak volt több izgulni valója.

A második játékrészben mindent megpróbált a hazai gárda és sikerült is a 35. percre egy gólra zárkózniuk. Szívósan tartottuk a vezetést. A 40. minutumban is egy volt közte, amikor Rosta István ismét időkéréssel próbálkozott, de csakúgy, mint az első félidőben ez a kísérlet is nekünk tett jót és hamarosan 22-25-öt mutatott az eredményjelző. Ezt a vezetést összeszorított foggal őrizte az orosházi csapat, sőt itt-ott növelni is sikerült (54. perc 24-28). A hajrában mindent megpróbáltak a váciak. Küzdöttek, harcoltak és az 58. percre fel is zárkóztak egy gólra. Ekkor a nagyszerű teljesítményt nyújtó Szabó Péter ismét egy bravúrral vétette magát észre. Az utolsó három percben lőttünk egy akciógólt, kaptunk egyet és a végén egy büntetővel biztosítottuk be a győzelmet.

A 29-31-es siker azért is nagyszerűnek mondható, mert a két csapat összehasonlításából, a több lőtt gólnak köszönhetően az orosházi kerül ki győztesen. Végig volt tartása a csapatnak, nagy akarással, motiváltan játszva, izgalmas mérkőzésen szerezte meg a győzelmet. A csapatot az utóbbi időben jellemző hosszabb-rövidebb hullámvölgy viszont jótékonyan hiányzott a fiúk ma esti produkciójából.

Rosta István: — Nem erre az eredményre számítottunk.

Füzesi Ferenc: – Ez az első idegenbeli győzelmünk, melyet alapszakaszbeli mérkőzésen szereztünk. Külön öröm, hogy a Vác otthonában sikerült visszavágni az őszi meccsért. Gratulálok a fiúknak.

Kategória: Hírek | A közvetlen link.