Az első 10 percben ment el a Csurgó elleni meccs

Orosházi FKSE-Linamar – Csurgói KK 24-32 (8-15)

NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Vezette: Herceg, Südi. Orosháza: SZABÓ P. – Harsányi 3, Berta, Dukic 4, Kanyó, Balda 6, Benmiloud. Csere: Herjeczki, Pajkó (kapusok) Raffai, Lászlai 1, Morva 2, Mazic 3, Bali 4, Maric, Benák 1. Vezetőedző: Füzesi Ferenc. Csurgó: Wyszomirski – Grebenár 4, OLÁH 8, Országh 5, Szőllősi 2, Simon, Nagy 3. Csere: Pallagh (kapus) Herbert, Széles 2, Czifra, Borsos 1, Miss, KATZIRZ 4, Vadkerti 3, Kedzo. Vezetőedző: Imre Vilmos.
Kiállítások: 8, ill. 14. perc Hétméteresek: 6/5, ill. 2/2
.

Egy perces néma gyásszünettel indult a mérkőzés Kanyó Antal emlékére, majd köszöntötték a válogatottban nagyszerű teljesítményt nyújtó Szőllősi Szabolcsot.

Az első csurgói támadást ugyan kivédekeztük, de ezután gyorsan lőttek nekünk négyet. Szabályosan átrohant rajtunk a vendégcsapat, a támadásban elkövetett hibáinkat, eladott labdákat könyörtelenül büntették a korábban Orosházán játszó Országh Ádám vezényletéve. A 6. percben 0-4-es állásnál Füzesi mester már időt is kért, aminek hazai gól lett az eredménye. De továbbra sem lehettünk boldogok a látottakkal. Szélsőjátékunk nem volt, mindent középen próbáltunk, de ez meg nem ment (15. perc 3-8). A félidő közepére kezdtük felvenni a ritmust, de mire nagyon elkaptuk volna a fonalat, a 24. percben Imre VIlmos időt kért és felrázta csapatát. A védelmünk kicsit jobban zárt, de továbbra is sok hibával támadtunk. Ennek megfelelően a hajrá a vendégeknek jött ki jobban, így 7 gólos hátránnyal mentünk szünetre.

A sárgamezes Orosháza nem tudott felállni a padlóról (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A második félidőben is jobban kezdett a Csurgó. A védelmünk továbbra sem volt túl acélos, ráadásul Katzirtz beállásával jobb lett az ellenfél támadójátéka. De mi is elkezdtük a gólgyártást, és nem engedtük még jobban ellépni az ellenfelet. A 35. perc környékén tőlünk Morva Zoltán külön őrzőt kapott, ennek ellenére elkezdtünk kézilabdázni, lassan jöttünk vissza a meccsbe (44. perc 18-24). A hátrányt azonban nem tudtuk tovább faragni, mert a hibáinkat azonnal megbosszulta az ellenfél. Az egykori nagy orosházi kedvenc, Oláh Gábor nagyszerűen mozgatta a Csurgót, vagy gólt lőtt, vagy gólpasszt adott. Az 50. percben 20-28-nál próbálta menteni a menthetőt Füzesi mester, és időt kért. Ennek ellenére alapjaiban nem változott semmi, a Csurgó vezetése biztos tudatában nyugodtan játszott, mi pedig rohantunk az eredmény után, nem túl sikeresen.

Bár ekkora különbség nincs a két csapat között, de a mai meccsen a bátortalan első félidő miatt nem lehetett szorosabb az eredmény.

Füzesi Ferenc: – Kicsit rágörcsöltünk az elejére. A második félidőben tartottuk a lépést, csak azt az első 10 percet tudnánk felejteni.

Imre Vilmos: – Nehéz meccsre számítottunk. Szerencsére az elején el tudtuk dönteni a magunk javára, innen már könnyebb dolgunk volt, mint vártuk.

Az ifjúsági mérkőzésen óriási csatában az utolsó pillanatokban maradt alul csapatunk.
OFKSE – Csurgó 28-29
A junior csapat sem bírt ellenfelével, és kikapott:
OFKSE – Csurgó 25-32

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.