Nem sokon múlt a meglepetés a Tatabánya ellen

Orosházi FKSE-Linamar – Grundfos Tatabánya KC 26-27 (12-11)

NB I-es férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Vezette: Herczeg, Südi. Orosháza: SZABÓ – Bajusz 2, Harsányi 1, Dukic 1, Kanyó 3, BALDA 7, Mazic 1. Csere: Herjeczki (kapus), Raffai 2, BERTA, Lászlai, Morva, Benmiloud 2, BALI 6, Holpert 1, Maric. Edző: Füzesi Ferenc. Tatabánya: Szente – Kiss 1, HARSÁNYI G. 4, Törő 3, Pordán 5, KOS 5, Rossoni. Csere: KISS (kapus), Urban 1, Salamon, Bodó 2, Putics, LELE 6, Dobó. Edző: Debre Viktor.
Hétméteresek: 6/5, ill. 2/2 Kiállítások: 10, ill. 14 perc.

Zavaróval kezdett védekezésben a Tatabánya, mi pedig egy Balda révén értékesített hetessel. Nagyszerűen kezdett az orosházi csapat, nyugodtan mondhatjuk, hogy támadásban és védekezésben is megleptük a jóval esélyesebb ellenfelünket. Ennek köszönhető, hogy szinte végig a mérkőzésen az orosházi csapat vezetését mutatta az eredményjelző.

A 10. percben már 5-3 volt a javunkra, ekkor emberhátrányba kerültünk, de az előretolt hatos fal jól működött, mögötte pedig Szabó kapus bravúrok sorozatát mutatta be. Őrizte az orosházi csapat a 2-3 gólos vezetését, és ez egyre kevésbé tetszett a vendégek edzőjének, aki a 18. percben időt is kért. Időkérés után a Tatabánya kinyitotta védelmét, de a nyitott védekezés ellenére sem botlottak az orosházi támadók.

A 20. percben ismét hátrányba kerültünk, de Szabó sokadik bravúrja a válogatott szélsők ellen ismét sokat segített (a Tatabánya két válogatott védője: Törő Szabolcs és Harsányi Gergely az első félidőben mindössze egy-egy gólt tudtak elérni). Továbbra is kőkeményen, lelkesen és jól védekezett az orosházi csapat, a Tatabánya többször kényszerült passzív játéknál ellőni a labdát. A félidő utolsó két percében egy óriási hajrát vágott ki a vendégcsapat, melynek eredményeként mínusz 3-ról föl tudtak jönni mínusz 1-re, és ez volt a félidő eredménye. A második játékrész kezdetén a vendégek válogatott szélsője Harsányi G. hétméteresből egyenlített, de a végig nagyszerűen játszó Bali Ricsi azonnal visszaszerezte az előnyt.

A Tatabánya visszaállt az 5+1-es zavaró védekezésre, megpróbálták az irányítónkat kikapcsolni a játékból. Folyamatosan döntetlen körül állt az eredmény, gólra gól volt a játék képe. A 35. percben vezetett először a Tatabánya, a mérkőzésen. De hamar fordítottunk és ismét két gól volt az előny javunkra. Óriási küzdelem jellemezte az egész mérkőzést, de a második félidőt különösen.

Nagyon-nagyon akart mindkét csapat. 10 perccel a vége előtt újra megnyitotta védelmét a Tatabánya, ugyanakkor maradt az emberfogás az irányítón, de az orosházi srácok őrizték minimális 1-2 gólos előnyüket. A 49. percben 22-20-nál Debre Viktor ismét időkéréssel próbálta előhozni a tartalékot csapatából. Szenvedett, csúszott, mászott a Tatabánya, de nem igazán mentek semmire ellenünk. Az 51. perc után egy érthetetlen hullámvölgy következett a mieink játékában, amit az ezer fokon égő Harsányi vezetésével a Tatabánya azonnal kihasznált és át is vették a vezetést.

Tovább folytatódott a gólra gól játék, az utolsó percnél mínusz eggyel fordult az OFKSE. A tatabányaiak rutinosan használták ki, hogy a játékvezetők elnézik a hosszú, passzív támadást, és ezt az egy gól különbséget meg tudták őrizni a lefújásig. Bátran mondhatjuk, hogy a szerencsésebb csapat vihette a 2 pontot erről a mérkőzésről.

Füzesi Ferenc: – Remek erényeket csillogtatott a csapat a múlt heti Pécs elleni mérkőzésen és ma is, ami szép reményekre jogosít. Ugyanakkor kritikus pillanatokban és a támadás befejezéseknél meg kell tanulnunk higgadtabbnak maradni.

Debre Viktor: – Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, az Orosháza mindenkinek megkeseríti az életét. Ha őszinte akarok lenni, a döntetlen igazságosabb lett volna.

A felnőtt mérkőzés előtt az orosházi ifik ikszeltek (33-33), míg a juniorok 44-26 arányban gázolták le tatabányai kortársaikat.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.