Második lett az OFKSE a Gyopáros kupán

A nemzetközi kézilabdatornán a döntőt a Csurgó ellen vívták férfi kéziseink. A legjobb játékosnak járó díjat az OFKSE játékosa, Bajusz Sándor vehette át.

Mosolygós arcok, baráti kézfogások, akár merre tekintett az ember az Eötvös csarnokban az Alföld gyöngye Orosháza-Gyopárosfürdő Kupa nemzetközi kézilabda torna eredményhirdetése előtt.

A kétnapos rendezvény első napján eldőlt, hogy az egyik csoport küzdelmeit a Csurgó nyerte a romániai Torda és a Kecskemét előtt, míg a másik hármasban az OFKSE végzett az élen a pécsiek és a Lajosmizse gárdáját megelőzve. A vasárnapi helyosztók első találkozóján mindjárt egy meglepetés eredmény született. A két előző napi csoport harmadik, összecsapásán az NB I/B-s lajosmizseiek hatalmas lelkesedéssel és akarattal küzdve, meggyőző fölénnyel utasították maguk mögé az NB I-es Kecskemét csapatát (32-27).

Izgalmas és helyenként jó színvonalú mérkőzést hozott a harmadik helyért lejátszott Torda-Pécs összecsapás. A végig nyílt meccsen a felkészülésben előrébb járó romániai együttes végül győzött a baranyaiak ellen (40-37). Az izgalmak aztán tovább sűrűsödtek a döntőre. Az NB I élvonalába tartozó Csurgó ellen mérhette le tudását a formálódó orosházi csapat és bizony komoly erőkifejtésre késztette esélyesebb ellenfelét. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. A félidei egygólos vendég előnyt hamar ledolgozták a mieink sőt két góllal el is léptek a második játékrész elején. A mérkőzést végül a kevesebbet hibázó Bakó Botond tanítványok nyerték és ezzel a Gyopáros kupát is elhódították.

Az eredményhirdetés elején városunk polgármestere Dr. Dancsó József megköszönte a játékosoknak a sportszerű küzdelmet és további sikereket kívánt a résztvevőknek. Átvehette a serleget, illetve az okleveleket a 6. Kecskemét, az 5. Lajosmizse, a 4. Pécs, a 3. Torda, a 2. OFKSE és a győztes Csurgó csapata. Ezen kívül gazdára talált három különdíj. A torna gólkirálya a pécsi Kurbely László lett. A legjobb kapus címet a csurgóiak hálóőre, Pallag Péter kapta. A legjobb játékosnak járó szobrocskát az OFKSE játékosa, Bajusz Sándor vehette át. Különdíjat kapott még a három legjobb edző: Gal Horatin, Füzesi Ferenc és Bakó Botond.

A hagyományosan jó hangulatú és nagy sikerű orosházi torna reméljük minden csapatnak jól szolgálja a felkészülését. Ami pedig minket, szurkolókat illet, már kedden újra meccsen láthatjuk kedvenceinket az Eötvös csarnokban, 10 és 17 órakor a Cegléd ellen.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?