Győzelem a harmadik találkozón is

Orosházi FKSE-Alexandra – VarioAuto Pécs 30-25 (11-11)

NB I-es bajnoki férfi kézilabda mérkőzés, rájátszás a 9-12. helyért, Orosháza 600 néző. Vezette: Herczeg, Südi. Orosháza: HERJECZKI – Balda 2, KEKEZOVIC 11, DUKIC 5, Mazic 3, Pál 2, Frey 2. Cs.: Pajkó (kapus), Ambrus, Raffai, Kovács 1, BERTA, MARIC 3, Benmiloud, Bali 1, Benák. Edző: Füzesi Ferenc. Pécs: Hudák — Papp M., GRÜNFELDER 11, Lévay, HAJDÚ G. 5, Szögi 1, Szepesi 3. Cs.: Bujtár 2, Kurbely 2, Hajdú T. 1. Edző: Németh Attila.
Kiállítások : 16, ill. 8 perc, Hétméteresek: 1/1, ill. 3/2.

Nagy elánnal kezdett a pécsi vendégcsapat az orosházi csarnokban, hiszen a múlt heti hazai vereség után itt akarták kiköszörülni a csorbát. Szerencsére az orosházi védelem a tatai meccs első félidejével szemben most az első percektől helyén volt. Herjeczki Balázs sikeresen átmentette szombati kitűnő formáját és bravúrt bravúrra halmozott a kapuban már az első perctől fogva. Támadásban nem brillírozott a hazai csapat, de szerencsére jó védekezéssel meg tudták akadályozni, hogy a Pécs előnyt szerezzen.

Nagyon sokat voltunk emberhátrányban, de így is jól állták a sarat a fiúk. A Herczeg-Südi páros néha érthetetlen ítéletekkel hozta nehéz helyzetbe az orosházi csapatot. Balda Ákost piros lappal kiállították egy olyan szabálytalanságért, amelyből egy mérkőzésen egy tucat van. A rengeteg emberhátrány ellenére is akarattal és jó játékkal ment előre a csapat és döntetlennel mehettek szünetre a fiúk.

A szünet elsősorban az orosházi csapatnak tett jót, és a második félidőben néhány perc alatt faképnél hagyta ellenfelét a hazai gárda (36. perc 16-12). Küzdött, harcolt a Pécs, de a végül 11 gólig jutó és brillírozó Kekezovic vezérletével az orosházi csapat már nem adta ki a vezetést a kezéből. A végére a szinte végig pályán lévő vendég kezdősor kicsit el is fáradt, és Németh Attila, ellentétben Füzesi Ferenccel, nem tudott egyenértékű cseréket bevetni. Az utolsó percekben már megnyugtató, 5-6 gólos volt a hazai csapat előnye, és a fáradó pécsiek már nem is tudták ezt behozni.

A hazai csapat győzelme ilyen arányban is teljesen megérdemelt volt. Ezzel az alsóházi rájátszás tabelláján 3 ponttal megelőztük a minket követő pécsiket. Mindemellet nem dőlhetünk hátra, hiszen sok mérkőzés van még hátra a rájátszásból.

Füzesi Ferenc: – Jó védekezéssel és a második félidőben feljavuló lövőteljesítménnyel nyertük meg a meccset.

Német Attila: – Az első félidőben még tudtuk a szoros eredményt tartani, a másodikban azonban az egyéni hibákat jól kihasználó Orosháza elhúzott és ezt az előnyt meg is tudta tartani.

Az OFKSE-Pécs mérkőzést pénteken, szombaton és vasárnap tűzi műsorra az Orosházi Városi Televízió.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

1 Response to Győzelem a harmadik találkozón is

  1. laccesz szerint:

    Gratula a csapatnak a már szinte biztos bentmaradáshoz. A junior és ifi eredmények miért nem szerepelnek sehol???? Pedig nagyon szép eredményt értek el az 5-8. helyért való küzdelemmel!! Több figyelemre lennének méltóak sz.tem. Hajrá EVERY!!

Vélemény, hozzászólás?