Utánpótlás mérleg

Miközben a felnőttek hatalmas küzdelemben kivívták az NB I-es szereplés jogát, az utánpótlás korcsoportok játékosai, szakvezetői sem tétlenkedtek, hanem szintén remek eredményekkel zárták a 2009/2010-es bajnoki szezont. Kopornyik Zsoltot kértük, hogy adjon összegzést a fiatalok szerepléséről.

– Nagyon sokat dolgoztunk az eredmények elérése érdekében minden korosztállyal. Kellett is, hiszen az előző idényben nagyon magasra tettük a mércét. Az egyik legnagyobb sikert idén a ’94-esek szállították. Már szinte hagyomány, hogy az orosházi fiatalok minden évben bejutnak az Adidas Utánpótlás Kézilabda Országos Bajnokság döntőjébe. Idén sem volt ez másként, és tettük ezt olyan nagy csapatok társaságában, mint a PLER, a Pick Szeged, a Veszprém, hogy csak néhányat említsek. A srácok nem okoztak csalódást és óriási küzdelemben bejutottak a legjobb négybe, sőt a dobogó harmadik fokára is fel sikerült kapaszkodni, a szegedieket magunk mögé utasítva. Ez nagyon nagy eredmény és külön öröm, hogy a hazai közönséget megörvendeztetve érték el a srácok – mondta a fiatal edző.
A legtöbb feladat a ’93-as korosztályra hárult, hisz egy-két kivételtől eltekintve ugyanaz a csapat képviselte az egyesület színeit az Országos Nyílt Serdülő Bajnokságban, az NB I/B-s ifi bajnokságban és a Diákolimpia küzdelemsorozatában.
– Az őszi szezont tekintve csak dicséret illeti a gárdát, tavasszal viszont – Füzesi mesterrel egyetértésben – úgy érezzük, hogy voltak olyan játékosok, aki nem mindig érezték át megfelelően egy-egy fontos mérkőzés súlyát és nem mindig készültek úgy, ahogyan az elvárható. Az NB I/B-s ifi bajnokságban visszacsúsztunk és a dobogóról is lemaradtunk.

A serdülő bajnokságban nem sikerült országos döntőbe jutni
– Nagyon kicsin múlt és voltak hátráltató külső körülmények is, de ezzel nem foglalkozunk. A Diákolimpián viszont ott voltak a fiúk az országos döntőben. Ott nagyon kemény csoportba kerültünk a Mezőkövesd, a PLER, és a Veszprém társaságában. Kiegyensúlyozott küzdelmeket vívtak a csapatok és végül az ötödik helyet sikerült megszerezni. Marton Richárddal és Füzesi Ferenccel együtt dolgoztunk, és úgy gondolom, ez egy nagyon jó és reális eredmény. Azt láthatjuk belőle, hogy közvetlenül a nagyok (Veszprém, Szeged, Dunaferr) után Orosháza következik.

A csarnoképítés sok mindent befolyásolt
– Remekül szerepeltek a ’95-ösök is. Az adidas kupa Alsóőrsön megrendezett országos döntőjén ők is a bronzéremig meneteltek. Ez a bronz a “bravúr” kategóriába tartozik, hisz a csoportban az MKB Veszprém A és B csapatával, ill. a Túrkeve gárdájával találkoztak fiataljaink. Innen bejutottunk a négy közé, ahol ismét a Pick Szeged csapatát megelőzve végeztek a srácok a harmadik helyen.
Az OFKSE a ’96-os korosztályban nem indított csapatot az idén. Ezt a gárdát a csarnok felújítása miatti csökkent edzés lehetőségek miatt összevonták a ’95-ösökkel. A ’97-esek regionális döntőt játszottak. Nehezítette a dolgukat, hogy az országos első és harmadik helyezett csapat is a mi régiónkból került ki. A régió döntőn szerzett harmadik hellyel azonban nem sikerült az országos döntőbe jutni. A tavaly országos döntőbe jutott ’98-asok is szépen meneteltek egy ideig. Eljutottak az országos elődöntőbe és csak egy pici lépés hiányzott ahhoz, hogy megismételjék a tavalyi nagyszerű eredményt.
– Összességében az idei munkát alapjaiban meghatározta a csarnok felújítása. Kevesebbet tudtunk edzeni, gyakorolni, ennek ellenére sok szép sikert értünk el. Úgy látom, hogy az előttünk álló jövő képe mindenképpen biztató – zárta értékelését Kopornyik Zsolt.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?