Gőzerővel készül a folytatásra az OFKSE

A decemberi könnyített időszak után januártól teljes intenzitással készül a bajnokság folytatására az Orosházi FKSE-LINAMAR NB I-es felnőtt csapata. Ratko Djurkovic vezetőedzőt kérdeztük a csapatról.

– A koronavírusos időszak után december 16-án kezdtünk újra dolgozni. Ebben az időszakban naponta egyszer edzettünk és a terhelést is csak óvatosan lehetett adagolni a fiúknak. A karácsonyi, szilveszteri szünet után, január negyedikén kezdtük meg az igazi munkát. Most napi két edzéssel készülünk. Délelőtt a konditeremben, az esti edzéseken pedig a csarnokban. Nagy öröm számomra, hogy mindenki egészséges és sérülés sem hátráltatja a munkát.

“Senki sem beteg és sérültünk sincs” (Fotó: Horváth Bence)

– A szünetről jó állapotban és nagyon motiváltan tértek vissza a fiúk. Alex Ushalt és Kancel Ottót kell csak nélkülöznünk, akik nemzeti válogatottjukban vannak. A jövő hétfőtől kezdődően inkább a taktikai edzések kerülnek túlsúlyba, ahol a különböző támadási és védekezési figurákat gyakoroljuk. Sajnos a szövetség döntése értelmében nem játszhatunk edzőmeccseket, de január 29-én ott lesz főpróbának az Eger elleni kupa találkozó – foglalta össze a mester.

Mint megtudtuk, az első két februári bajnoki mérkőzésen, hatodikán a Dabas és egy hét múlva a kis Veszprém ellen négy pontot szeretne itthon tartani és mint mondta, ebben az esetben sokkal könnyebb lenne a dolguk a folytatásban.

Németh László csapatkapitány is várja már a tétmeccseket. A csütörtöki edzés programjába belevett, ifi csapattal közösen végzett gyakorlás előtt beszélgettünk vele.

Németh László optimistán várja a folytatást (Fotó: Horváth Bence)

– Negyedike óta rendesen belecsaptunk a lecsóba. Ez heti tíz edzést jelent. Rendkívül motivált mindenki és úgy veszem észre, hogy a mester is elégedett velünk. Többen vagyunk, aki szeptember óta nem játszott tétmeccset, így nagyon várjuk a februárt. A csapat túlnyomó többsége átesett a koronavíruson, reméljük minél hamarabb közönségünk előtt is pályára léphetünk. A Dabas és a “kis” Veszprém ellen is pontokat szeretnénk szerezni – fogalmazta meg a rövidtávú célokat a csapatkapitány.

Csányi József

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.