Karantén után kezdődhet a munka

Egy koronavírus által félbevágott szezon után elkezdi a munkát, készül a következő első osztályú idényére az orosházi férfi kézilabdacsapat.

Két hete érkezett vissza Orosházára az OFKSE NB I-es felnőtt együttesének vezetőedzője, Ratko Djurkovic. A kötelező karantén hamarosan ér véget és ezzel együtt el is kezdődik a felkészülési időszak a csapat számára. Milyennek értékeli az igazolásokat, milyen lesz a mostani együttes? Erről kérdeztük telefonon a montenegrói mestert.

– Új csapatot kell építeni, ha nem is teljesen. Öt, illetve Slavuljica távozásával hat játékos ment el az előző keretből. Úgy gondolom, hogy jól sikerült igazolni a klubnak. Fontos volt, hogy a kapuban Yunus Ösmusul maradjon, ez megvalósult. Mellette Majdán Márkra és szükség esetén még egy fiatalra, Vargára is számíthatok. Az igazolásokkal magasodik is a csapat, hisz a jobbátlövő Peskov és a beálló, fehérorosz Ushal is két méteres játékosok, akikkel nem csak támadásban, de védekezésben is számolhatok. A bal szélen Németh Laci és Lászlai Szabolcs révén megvagyunk. Jobb szélen Pásztor és Kiss Axel is stabil, beállóban Döme Szabi, Ushal és Molnár Gergő áll rendelkezésre. Irányító poszton Tóth Karcsi, Bella Csaba bevethető, de itt még lehet kellemes meglepetés. Bal lövőben Sakic és Kancel Ottó, jobb lövőként pedig a rutinos Peskov. Ő sajnos egyedül van a posztján, de erre is van egy-két ötletem. Ezzel a kerettel, az előzőhöz képest kicsit bővülhet a taktikai repertoár – teszi hozzá Djurkovic mester.

Ratko Djurkovic teli van energiával és optimistán várja a következő szezont (Fotó: Rosta Tibor)

Mint a vezetőedző elmondta, még nem tudja, hogy a játékosok milyen fizikai állapotban érkeznek vissza. Kiadta mindenkinek az egyéni edzésterveket, de azért más az otthoni munka.

– Tudom, hogy nem így van, de úgy készülök, hogy nulláról indulunk. Az előttünk álló, kicsit több, mint két hónap programját úgy állítottam össze, hogy fokozatosan, lassan növelve a terhelést jussunk el arra a szintre, ahol szeptemberben, a bajnokság kezdetekor lennünk kell. Nagyon lényegesnek tartom, hogy egy jó csapatkohéziót tudjunk kialakítani. Egy jó hangulatú, összetartó, egymásért küzdeni képes együttes mindig jobb eredményekre képes. Az én célom idén nem a bennmaradás, hanem hogy egy stabil NB I-es gárda váljék a srácokból. Ehhez megfelelő a keret (különösen, ha az a bizonyos meglepetés is bejönne). Az elmúlt időben sokat dolgoztam, részletesen megterveztem a felkészülés szinte minden percét és már nagyon várom, amikor találkozhatok a csapattal és megkezdhetjük az együttes munkát, ami szerintem már nekik is hiányzik – foglalta össze a mester a következő heteket.

A vezetőedző tehát optimista és nagy elánnal vág bele a felkészülésbe. Minden bizonnyal a játékosok sem tesznek másképp. Az orosházi közönség július 24-én láthatja először a formálódó, új csapatot, a Dabas elleni felkészülési találkozón.

Csányi József

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.