Új sportágban próbálja ki magát az alapozás kezdetéig az OFKSE csapatkapitánya

Az Orosházi FKSE-LINAMAR csapatkapitányát, Németh Lászlót mindig is érdekelte a küzdősportok világa, gyerekkorában többek közt a dzsúdót is kipróbálta. Ezúttal az ökölvívóterembe látogatott el, ahol a júliusi alapozás kezdetéig a kondícióját és állóképességét igyekszik fejleszteni.

– Fiatalabb koromban, olyan négy és fél évig dzsúdóztam, utána pedig két és fél évig wing chin kung fut is tanultam, ami inkább az önvédelemre, az energiák elvezetésére helyezi a hangsúlyt. A bokszban a technika és a taktika mellett az erőnek is fontos szerepe van. Tehát összességében nem volt ismeretlen a küzdősportok világa, mégis számos újdonságot tartogattak számomra az edzések – mesélte Németh László.

Az ötletet csapattársa, a nemrég visszavonuló Herjeczki Balázs adta neki, akihez rövid időn belül csatlakozott is a Los Lobos Box Klubban. Hamar rájött, hogy a kézilabdához és a korábban általa űzött küzdősportokhoz hasonlóan az ökölvívás egy teljesen más világ, mégis hamar belerázódott, hiszen szeret új dolgokat kipróbálni. Mint mondta, az első bokszedzését követően úgy érezte magát, mint aki életében először ment el sportolni.

Ilyen a boksz – Ökölvívóedzéseket látogat mostanában az OFKSE csapatkapitánya

– Elsőre nagyon furcsa volt már az alapállásokat is megtanulni. Például a jobbkezes, ortodox stílusú alapállásban először furcsa volt, hogy nincs keresztlépés, mert minden esetben a bal lábamnak kell elől lennie. Teljes mértékben különbözik a kézilabdától. Másfél hónap után úgy érzem, hogy a hátam és a vállam is erősödött, bár nem volt könnyű, de sikerült átállnom arra a mozgásformára, amit ez a sport megkövetel. Épp ezért természetesen sokat kell nyújtanom edzések után és visszaállítanom a megszokott testtartást, mert a kézilabdában nem előnyös, ha előreesett vállal lövök – sorolta a nehézségeket.

Ennek ellenére, úgy érzi, sikerült megtalálnia a két sportág közötti egészséges középutat, mostani tevékenysége ráadásul a kondíciójára és az állóképességére is jó hatással van. Kezdetben az árnyékolással foglalkoztak, az elmúlt időszakban azonban már a ringben is eltöltött néhány menetet, természetesen fej- és fogvédővel felszerelve.

Úgy érzi, sikerült megtalálnia a két sportág közötti egészséges középutat (Fotó: Palcsek István)

– Kezdetben persze kicsit furán éreztem magam, de úgy érzem sikerült belejönni. Az edzőpartnereimtől is nagyon sokat tanultam a néhány hét alatt. Az első ringben töltött edzésen mondjuk körülbelül négy perc után térdre rogytam, azóta viszont már 3-4 alkalommal is vívtam több menetet – ismertette a részleteket.

Elmondta, mivel a kézilabda és ökölvívó edzések időpontja gyakran egybeesik, így még bizonytalan, hogy meddig űzi új elfoglaltságát. A július elején kezdődő alapozásig azonban mindenképpen szeretné folytatni.

Bojtor Zalán

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.