Újabb “hazatérő”

Az Árpási nevet minden orosházi kézilabdabarát jól ismeri, hiszen egyesületünk jogelődjét, az Every Day KSE-t Árpási Csaba alapította 1999-ben. Fia, Patrik is Orosházán kezdett el kézilabdázni, aztán másfelé sodorta az élet, de most visszatért nevelőegyesületéhez.

Az 1996-os születésű Árpási Patrik az Orosháza utánpótlás csapataiban kezdte sportolói pályafutását, 2004-ben az újonnan bevezetett szivacskézilabda-bajnokságban rögtön ezüstérmet szereztek Pappné Horváth Zsuzsa vezetésével. Ezt 2005-ben országos 6. hely, 2007-ben pedig 4. hely követte. Később Patrik Szegeden, a Tisza Volánban folytatta a kézilabdázást.

Nyolcévesen az orosházi szivacskézis csapatban

A fiatal beálló 2010 tavaszán, alig 14 évesen a Tisza Volán NB I/B-s ifjúsági csapatában góllal mutatkozhatott be, 2011-ben pedig már a Pick NB I-es ifjúsági csapatában kapott lehetőséget néhány mérkőzés erejéig. Természetesen saját korosztályában is jöttek a sikerek: Vágó Attila edző irányításával 2011-ben bajnoki ezüstérmet szereztek az U14-es  csapattal, amit egy évvel később serdülő bajnoki cím követett a Pick Szeged színeiben.

A serdülő bajnokcsapat tagjaként

A sokszoros utánpótlás válogatott Patrik 2014 februárjában élete első NB I-es bajnoki mérkőzésén is pályára léphetett a Pick Szeged színeiben, a PLER elleni találkozón góllal hálálta meg a bizalmat. Emellett a Tisza-partiak NB I/B-s csapatában, valamint az I. osztályú ifjúsági és junior csapatban is szerepet vállalt, utóbbi két gárdával bajnoki ezüstöt szerzett. 2014 őszén további négy élvonalbeli találkozón kapott lehetőséget, miközben alapembere volt a Pick NB I/B-s, valamint ifjúsági csapatának. A következő két szezont is a kettes számú szegedi együttesnél töltötte a másodosztályban, a 2017/2018-as idényt azonban már a szintén NB I/B-s Veszprémi KKFT-nél kezdte meg.

Kis kínai kiruccanás

Egy évvel később visszatért a Tisza-partra, a ContiTech FKSE-Algyő csapatához, ahol mostanáig játszott, ezt az időszakot csak egy néhány hetes külföldi kitérő törte meg – a két ország szövetségének együttműködéseképpen tavaly nyáron Patrik öt fiatal társával együtt kölcsönben szerepelt a Kínai Férfi Kézilabda Szuper Liga küzdelmeiben, hogy erősítsék a mezőnyt és segítsenek magasabb szintre emelni a kínai kézilabdázást.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.