Nem született meglepetés

Telekom Veszprém – Orosházi FKSE-LINAMAR 33-22 (17-6)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Veszprém, 1947 néző. V.: Sándor, Szikszay. Veszprém: Sterbik – Gajic 7 (6), Paczkowski 2, Lékai 1, Nilsson 5, Lauge 3, Manaskov 3. Cs.: Székely (kapus), Marguc 2, Nenadic 5, Blagotinsek 3, Borozan 2, Terzic, Moraes. Vezetőedző: David Davis. Orosháza: Özmusul – Pásztor M., Orjonikidze 5, Tóth K. 4, Kancel, Döme 3, Ambrus 1. Cs.: Majdán (kapus), Lele 3 (1), Bella 1, Molnár G. 2, Kiss A., Slavuljica 3. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.

Három perc és 19 másodperc telt el a mérkőzésből, amikor 4-0-s állásnál egy nagy veszprémi roham után Ratko Djurkovicnak időt kellett kérni. Orjonikidze ezután azonnal szépített, de a bakonyiak olyan tempót diktáltak, mint a Bajnokok Ligájában szoktak, egy újabb 6-1-es szériát követően negyedóra elteltével már tekintélyes különbséggel jártak az orosháziak előtt, a zöld-sárgák trénerének nem volt más választása, mint ismét magához hívni játékosait. Sokat ezután sem változott a játék, mert Nilssonék ezután is számolatlanul lőtték a gólokat és a 21. percben tízet számolhatott a veszprémi közönség. Ezután szinte teljesen leállt mindkét csapat, a szünetig hátralévő 8 percben mindössze 4 találat esett.

Nilsson (18) ismét csapata vezéregyénisége volt (Fotó: Vörös Dávid)

A második félidő első szakasza kiegyenlítettebb játékot hozott, az Orosháza nagyjából tízgólos „távolságból” követte vendéglátóját. A csereként beállt fiatal orosházi kapus, Majdán Márk három hazai löketet is hatástalanított. Leültek a veszprémiek és a viharsarkiak összehoztak egy 4–0-s szériát, közelebb kerülve a bakonyiakhoz. A zöld-sárgák emberhátrányban is szépíteni tudtak és hét gólra felzárkóztak. Tovább már nem faragott hátrányából az OFKSE, mert Nilssonék megrázták magukat és a félidő közepére visszaállították a 10 gólos differenciát.

A hátralévő időszakban már egyik csapat sem erőltette meg magát, inkább a soron következő feladatra tartalékolt. Abból pedig lesz bőven!

David Davis: – Sok sorozatban játszunk sok mérkőzést, és minden ellenféllel szemben tisztelettel lépünk fel a pályára. A mérkőzés jól alakult az Orosháza ellen, szerintem Djurkovic csapata sokkal jobb, mint amit ma mutatott.

Ratko Djurkovic: – Úgy kezdtük a mérkőzést, mint a kislányok. Nagyon mérges voltam, amit a félidőben el is mondtam. Szünet után próbáltunk javítani, ez sikerült is, a második játékrészben mutatott játékkal már elégedett voltam.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.