Kilenc év után ismét Orosházán

25 esztendős irányító játékos is csatlakozott januárban az Orosházi FKSE-LINAMAR keretéhez. Tóth Károly utánpótlás sportolóként már szerepelt az OFKSE serdülő csapatában, most a Balmazújváros együttesétől érkezik.

A túrkevei születésű Tóth Károly 15 évesen, 2010 nyarán került Orosházára a Törökszentmiklósi KE csapatától. A következő szezonban már tagja volt az OFKSE veretlenül az országos döntőig menetelő, majd ott 4. helyet szerző serdülő csapatának, közben Ausztriában rangos nemzetközi tornát is nyertek Kopornyik Zsolt edző vezetésével.

2011-ben az országos döntős serdülőkkel (hátsó sor, balról a harmadik)

2011-től nyarától aztán edzőjével és jó néhány csapattársával – köztük beállónkkal, Döme Szabolccsal – Csurgón folytatta pályafutását, ott az NB I-es ifjúsági és junior gárdában szerepelt, de lehetőséget kapott egyesületének második számú – NB II-ben szereplő, majd azt meg is nyerő – felnőtt csapatában is. Így 2013/14-es szezonban az NB I/B-ben folytatta, de egy mérkőzés erejéig az élvonalbeli felnőttek között is bemutatkozhatott. Mindeközben játszott az I. osztályú ifjúsági és junior csapatban, valamint kettős igazolással az NB II-es Rinyamenti KC-ben is szórta a gólokat.

Nagykanizsai színekben (Fotó: Szakony Attila – Zalai Hírlap)

2016 tavaszán már több mérkőzésen is szerepelhetett a Csurgó felnőtt gárdájában, a MOL-Pick Szeged ellen meglőtte első élvonalbeli góljait is. Az őszt viszont már Cegléden kezdte, az NB I mellett egy idényt a másodosztályú Törökszentmiklósi Székács csapatában is játszott. 2018-tól egy évet a nagykanizsai TUNGSRAM SE-nél töltött, onnan igazolt tavaly nyáron az ugyancsak NB I/B-s Balmazújváros alakulatához.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.