Edzés helyett szemetet szedtek

Szerdán délután elmaradt serdülő és ifjúsági csapatunk edzése – a fiúk a két hetes bajnoki szünetet kihasználva most valami egészen más okból gyűltek össze, kesztyűkkel és zsákokkal felszerelkezve.

Fiataljaink nemes kezdeményezést vállaltak: szabadidejükben az Eötvös iskolától Gyopárosfürdő felé vezető kerékpárút mentén, valamint a Gyopárosi úton és a Kisvasút utcában gyűjtötték össze az eldobált hulladékot, nagy mértékben hozzájárulva ezzel környezetünk védelméhez és megszépüléséhez.

Kézis fiúk akcióban

– Már nyár óta terveztem, hogy egyszer megcsináljuk ezt a csapattal, mert rettentően zavart az erdő szélén eldobált rengeteg szemét, amit Gyopárosra menet láttam. Mivel a héten nincs ifi és serdülő mérkőzés, ezért belefért egy kézilabdamentes nap, amikor valami hasznosat csináltunk. Szereztünk zsákokat, kesztyűket, gereblyéket és nekiláttunk a hulladék összeszedéséhez. Két óra alatt 60 db zsákot szedtünk tele. Még lenne tennivaló, de ha holnap valaki kiteker Gyopárosra a városból, remélhetőleg nem lát majd szemetet az út közelében – mondta az ifik edzője, Kovács Attila az akció hátteréről.

A “zsákmánnyal”

A csapatok edzői – köszönetük jeléül – a szemétszedés végeztével vacsorára hívták meg a fiúkat, akik példamutató lelkesedéssel végezték el a nem mindennapi környezetszépítő feladatot.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.