Djurkovic: harcolni fogunk

A Gyöngyös ellen szombaton megkezdi az NB I-es kézilabda-bajnokságot az Orosházi FKSE-LINAMAR férfialakulata. A felkészülésről Ratko Djurkovic vezetőedző nyilatkozott.

– Hogyan összegezhető a felkészülési időszakban elvégzett munka? Minden eltervezett fázist sikerült megcsinálni?
– Nagyon gyorsan eltelt a másfél hónap – nekem legalábbis, nem tudom, a játékosok is így gondolják-e. Mindent teljesítettünk, amit terveztünk, volt ugyan néhány játékos, aki néhány napot kihagyott a felkészülésből, de ez normális dolog. Úgy gondolom, amit mutattunk az elmúlt mérkőzéseken, az azt jelzi, hogy sikeresen felkészültünk.

– Hogyan illeszkedtek be az új játékosok?
– Egyre jobban és jobban megy a csapatnak, voltak ugyan kisebb nyelvi nehézségek, de a hazai játékosok nagyon sokat segítenek a frissen érkezett külföldi fiataloknak, így ezen a téren is elégedettek lehetünk.

Az egyik újoncra, Kancel Ottóra (jobbra) nagy szerep vár a védekezésben (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE .hu)

– Az látszik, hogy bátran nyúl a fiatalokhoz, akadhat közöttük olyan, aki az év meglepetése is lehet?
– A fiatal játékosok bebizonyították, hogy lehet őket használni, így nagyon bátran és örömmel engedem őket a pályára, ők pedig hozzáállásukkal meghálálják a bizalmat. Természetesen még tapasztalatlanok, de minden pályán eltöltött perc sokat számít nemcsak nekik, de nekünk, a csapatnak és az egyesületnek is.

– Mi az, ami kellemes meglepetést jelentett a csapattal kapcsolatban és melyek azok a területek, ahol a vártnál is jobban meg kellett izzadnia edzőnek és játékosnak egyaránt?
– A felkészülés kezdetén megkérdezték tőlem, hogy a játék melyik része lesz majd számunkra a legfontosabb, mit fogunk előnyben részesíteni. Akkor pontosan nem tudtam megválaszolni a kérdést. Ahogy most a csapatot látom, jelentősen javult a kommunikáció és a mozgékonyság a védelemben. Nincsenek ugyan magas, masszív játékosaink, de a magasság hiányát mozgékonysággal és fanatikus harcossággal tudjuk pótolni. Ebben sokat léptünk előre. Természetesen mindig lehet tovább javulni, de elérkeztünk a bajnokság kezdetéhez, innentől legfontosabb feladatunk a pontok megszerzése lesz. Reméljük, a sérülések elkerülnek bennünket, ha mindenki egészséges marad, akkor jól tudunk majd harcolni.

– Az elvégzett munkával a háta mögött mire lehet képes a csapat az NB I-ben?
– Az elsődleges célunk, hogy az első osztályba visszajutott csapat meg is őrizze tagságát az élvonalban, de nem az a legmagasabb célkitűzés. Nem csupán a bentmaradást jelentő 12. helyért harcolunk majd, de ha lehetőség nyílik rá, akkor harcolni fogunk a 10. vagy a 9. helyért is. Hogy ha így gondolkozunk, akkor biztosan teljesülni fog a célunk. Becsülni és szeretni kell magunkat, a munkánkat, egyesületünket és városunkat, önbizalommal kell dolgoznunk – ilyen gondolkodással sikeresek tudunk lenni, mindenki megelégedettségére.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.