Egy találat hiányzott

Orosházi FKSE-LINAMAR – Mezőkövesdi KC 27-28 (13-15)

Magyar Kupa férfi kézilabda nyolcaddöntő mérkőzés. Orosháza, Eötvös-csarnok, 300 néző. V.: Asztalos, Bárkányi. Orosháza: Szabó L. 1 – Pásztor M. 1, Ferenczi 2, Lele 6 (2), Döme 4, Balázs 3, Németh L. 3 (1). Cs.: Herjeczki (kapus), Karap 1, Zubai 1, Mihály 2, Mátó 2, Kiss Axel 1. Edző: Bakó Botond. Mezőkövesd: Győri – Jancsó 5 (3), Sztankovics 3, Martins 2, Jóga 6, Rodics 1. Menyhárt 4. Cs.: Pásztor I. (kapus), Zelei 2, Krivokapics 1, Kovács B. 1, Kovács P., Horváth L. A. 3, Dávid, Szabó D. Edző: Buday Dániel.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3.

Az első percekben állva hagyta ellenfelét a Mezőkövesd (7. p.: 1-7). Időt is kért Bakó Botond, az Orosháza edzője, de támadásban és védekezésben továbbra is gyengélkedett az OFKSE (15. p.: 6-12). A játékrész közepén azonban zárkózni kezdett a hazai csapat, Szabó Levente is egyre gyakrabban találkozott a labdával és a 24. percben már csak egy gól volt a különbség a csapatok között. Ezután is csúsztak hibák a házigazdák játékába, emiatt nem sikerült kiegyenlíteniük.

A végjátékban parázs hangulat uralkodott a pályán (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A második félidőben harcosabban játszott az Orosháza, a 47. percben sikerült kiegyenlítenie a csapatnak, sőt egy perccel később Ferenczi góljával a vezetést is sikerült átvenniük (22-21). Gyorsan visszaszerezte az előnyt a Mezőkövesd és öt perccel a vége előtt már hárommal vezetett. Innen ismét sikerült visszakapaszkodnia a hazai csapatnak, de az utolsó percet emberhátrányban kellett lejátszani és nem sikerült belőni a továbbjutáshoz szükséges egy gólt.

Bakó Botond: – Az első öt-hat percet leszámítva jó meccset játszottunk. Jól kézilabdáztunk, elégedett vagyok a látottakkal. Nem vallottunk szégyent, egy nüansznyin múlott a továbbjutás.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.