Győzött az OFKSE a Pécs ellen

Orosházi FKSE Alexandra – Varioauto Pécs KC 37-35 (17-16)

NB I-es bajnoki férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok. Orosháza: HERJECZKI – BALDA 9 (6), Kósa 2, Gazsó, Berta 2, KOVÁCS A. 4, Ambrus 1. Csere: Szikora, Pajkó (kapusok), HARSÁNYI 8, DUKIC 4, MAZIC 3, BALI 3, Lászlai 1, Raffai. Vezetőedző: Füzesi Ferenc. Pécs: Hudák – Papp 3, Kurbely 4, GRÜNFELDER 6, Szögi 6, KEKEZOVICS 7 (2), SZEPESI 7. Csere: Bősz (kapus), Szabó T., Szakcsi 1, Bujtár 1, Király, Lévai, Wéber. Vezetőedző: Németh Attila.
Kiállítások: 12, ill. 12 perc. Hétméteresek: 6/6, ill, 3/3.

Villámrajtot vett a hazai csapat a mérkőzés elején és Kovács, valamint Berta góljaival hamar ellépett ellenfelétől. (5. p. 4-2). Herjeczki kapus bravúrjai és jól végigvitt támadások jellemezték az orosházi alakulat játékát. Nem csoda, hogy Németh edző már a 10. percben, 7-3-as állásnál kikérte az idejét és igyekezett rendet csinálni játékosai fejében. A következő percek azonban nem azt igazolták, hogy a pécsi edző szavai termékeny talajra hullottak volna. Az történt ugyanis, hogy az orosházi srácok emberhátrányból három gólt is berámoltak a pécsi kapuba. Talán elhittük, hogy ezen az estén minden a mi szánk íze szerint alakul, talán nem, mindenesetre jött egy kisebb hullámvölgy, csökkent a fór, feljött az ellenfél és a 25. percben már 14-14-es állást mutatott az eredményjelző. Füzesi mester időt kért és az intelmek, valamint a csapatot egész mérkőzésen jellemző küzdeni tudás végül azt eredményezte, hogy a mieink mehettek előnnyel szünetre.

A második játékrész első öt percét emberhátrányban játszottuk. A játékvezetők olyan szabálytalanságokért szórták ki Ambrust és Dukicot (Dodit harmadik két perc miatt végleg), amiből egy meccsen száz is van. Ennek ellenére 20-20 volt az állás a 35. percben. Ekkor jött a védelemben a második hullámvölgy. Az ördöngösen játszó Kekezovic vezérletével feljött a Pécs és a 40. percben már kettővel ők vezettek. Ebben a periódusban a hazaiak loholtak az eredmény után, de vitézül tartották magukat. Harsányi Viktor kritikus pillanatokban lőtt góljai, valamint Balda Ákos biztos kézzel, hibátlanul lőtt hetesei sokat segítettek ebben.

A 47. percben ismét kritikus pillanat jött. Kettős emberhátrányba kerültünk, de Dukic révén ebből is gólt lőttek a mieink. Ezzel ismét magához ragadta a kezdeményezést az orosházi csapat. Kilenc perccel a vége előtt 30-27-nél ismét időt kért a pécsiek mestere, de az újra megszerzett vezetést a hazai csapat már nem engedte ki a kezéből. Az első félidőben ellenünk levő kapufák most nekünk segítettek és Mazic Milán is rendkívül jól kapta el a játékot a meccs vége felé. A kétgólos hazai győzelem a mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemeltnek mondható.

Füzesi Ferenc: – Eléggé hullámzó volt a teljesítményünk, különösen ami a védelmet illeti. Szerencsére mindig időben tudtunk kijönni ezekből a hullámvölgyekből és sikerült megszerezni ezt a két pontot.

Németh Attila: – Nehezen lendültünk játékba, de felvettük a mérkőzés ritmusát. A középső szakaszban sokáig vezettünk. Az Orosháza megérdemelten nyert, jó mérkőzés volt.

A felnőtt mérkőzés előtt lejátszott délutáni találkozókon az orosházi ifik 17-12-es félidő után 39-26 arányban gázolták el a pécsi fiatalokat. A junioroknak nem ment ilyen jól. Ők 12-13-as félidő után 24-28-ra maradtak alul a baranyaiakkal szemben.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?