Felkészülés vége, startol a bajnokság

A hét végén megkezdik bajnoki szereplésüket az OFKSE-Linamar felnőtt csapatának kézilabdázói. Az orosházi gárda Kecskeméten indítja a szezont.

Ebben az időszakban, a felkészülés végén a bajnoki rajt előtt minden csapatnál nagy az izgalom, nagy a várakozás. Különösen igaz ez akkor, ha az adott csapat számára csak egy végeredmény, a győzelem elfogadható. A szurkolók is kíváncsian várják a kezdést és minden hírt a csapatról. Arról, hogy a felkészülés hogyan sikerült és milyen érzésekkel vágnak neki a bajnoki szereplésnek, a legilletékesebbet, Bakó Botond vezetőedzőt kérdeztük.

– Úgy gondolom, hogy egy jól sikerült felkészülésen vagyunk túl, talán Zubai Szabi sérülését leszámítva. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem túl súlyos a sérülése, rohamosan javul és a közeli jövőben visszatérhet. Ettől eltekintve nagyrészt minden úgy alakult a felkészülés során, ahogy terveztük. Erőnléti, technikai, taktikai szempontból is sokat tudtunk dolgozni, úgy tűnik, hogy hatékony is volt, hisz a felkészülési mérkőzéseken és az edzéseken is jól teljesítettek a srácok. Bizakodóan, pozitívan várjuk a rajtot – összegezte a felkészülési időszakot az edző.

A rajt előtti utolsó edzéseken is keményen dolgoznak a fiúk és edzőjük Bakó Botond (Fotó: Rosta Tibor)

A csapat idegenben kezdi a meccsek sorát. Kecskemétre látogatnak ahol ugyancsak egy erős csapat épül. A hírös városiak jól hangoltak a bajnokságra, a Magyar Kupában a Békés csapatát győzték le nagy különbséggel.

– Nem ezzel foglalkozunk, hanem, hogy azt a hitünket, önbizalmunkat, amit az eddigiekben felépítettünk, megtartsuk, és a lehető legjobban felkészüljünk a pénteki nyitómeccsre. Nyilván a házigazda is mindent meg fog tenni sikerért. Jó csapatuk is van, viszont ha mi a céljainkat el szeretnénk érni, akkor minden meccsen úgy kell pályára lépnünk, hogy győzni akarunk. Azt gondolom, erre képesek is vagyunk – teszi hozzá Bakó Botond.

Ha egy csapat – mint esetünkben az OFKSE – nyíltan kijelenti, hogy meg akarja nyerni a bajnokságot, akkor mindenki rájuk vadászik a sorozatban, minden csapat őket akarja legyőzni. De vajon fel vagyunk-e erre mentálisan is vértezve?

A csapatot győztes mentalitású játékosok alkotják (Fotó: Rosta Tibor)

– Ez a társaság egy komplex csapat. Vannak nagyon fiatal, tehetséges játékosaink, vannak középkorú, de komoly rutinnal, akár NB I-es rutinnal rendelkező játékosok és vannak olyanok is, akik már nemzetközi rutint, válogatottságokat tudhatnak maguk mögött. Ez azt hiszem, egy nagyon jó egyveleg, mindenki megtalálja a csapaton belül azt a támpontot, melyre a nehéz pillanatokban szükség van. Úgy állítottuk össze a csapatot, hogy győztes mentalitású játékosok alkossák, akik előre tudják vinni a gárdát. Úgy érzem, pszichésen, mentálisan is rendben vagyunk – mondja a csapatról a vezetőedző.

A szezon elején a forma valószínűleg nem olyan, mint lesz esetleg egy-két hónap múlva, de a csapat – edzői megítélés szerint – készen áll a rajtra és olyan állapotban van, amilyenben ebben a periódusban lennie kell.

Várjuk a pénteki nyitómeccset és várjuk a jövő pénteki első hazai rangadót a békésiek ellen.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.