Nagy csatát nyertek a fiúk

Kecskeméti TE-Piroska Szörp – Orosházi FKSE-LINAMAR 20-22 (10-11)

NB I/B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Kecskemét, 500 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
Orosháza: Szabó L. – Kiss Axel 1, Ferenczi 3, Mátó, Mihály 1, Döme 3, Lele 8 (2). Csere: Herjeczki (kapus), Ambrus, Karap, Németh L. 3, Balázs 2, Pásztor 1. Vezetőedző: Bakó Botond. A Kecskemét legjobb góllövője: Füstös 8.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 0, ill. 3/2.

Mindkét csapat kemény védekezéssel kezdett, emiatt kevés gól született mindkét oldalon. A vendégek a 11. percben Kiss Axel góljával szereztek először vezetést (3–4), de ezután sem lankadhattak. Fej fej mellett haladt a két csapat, a látogatók időnként túlságosan is görcsösen küzdöttek, de így is sikerült megőrizniük minimális előnyüket a szünetre.

Ferenczi Botond három góllal vette ki részét a sikerből (Fotó: Zsedényi Péter – OFKSE.hu)

A folytatás is rendkívül kiélezett küzdelmet hozott, hol az egyik, hol pedig a másik fél vezetett egy-egy találattal. Az orosháziak támadásaiba sok pontatlanság vegyült, a kapufákkal és a jól védő hazai kapussal is meggyűlt a bajuk. Szerencsére a zöld mezes vendégeknek a végjátékban helyén volt a szívük, és nagy csatában sikerült mindkét pontot elrabolniuk, a jó összbenyomást keltő Kecskemét otthonából.

Eredményesen debütált az NB I/B-s bajnokságban az Orosházi FKSE-LINAMAR férfi kézilabdacsapata, amely pénteken este egy „rázós” kecskeméti találkozót zárt kétgólos győzelemmel. A sérült Zubai Szabolcsot és Bella Csabát nélkülöző viharsarki együttes végig harcosan játszott és fegyelmezetten védekezett, ez jelentette az értékes diadal receptjét.

Bakó Botond: – Jó, de elsősorban küzdelmes mérkőzést játszottunk. A csapat az utolsó percig harcolt, a fiúk „meghaltak” egymásért a pályán…

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.