Szakedzővel gyarapodtunk

Újabb szakedzővel gazdagodott az Orosházi FKSE edzői stábja, hétfőn serdülő csapatunk trénere, Héjja Ádám vehette át oklevelét Budapesten az MKSZ főtitkárától és a Nemzetközi Edzőközpont vezetőjétől.

Szeptember 10-én a Magyar Sport Háza dísztermében tartotta ünnepélyes szakedzői bizonyítványosztóját és tanévnyitóját a Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Edzőképző Központja (MKSZ-NEK).

Az eseményt Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára nyitotta meg, aki kiemelte az edzők pedagógiai szerepét, valamint hangsúlyozta a képzés, ezen belül a Nemzetközi Edzőképző Központ jelentőségét. Zsiga Gyula, az MKSZ szakmai igazgatója az edzői szakmai és feladatok összetettségéről és kihívásairól, míg dr. Marczinka Zoltán az MKSZ-NEK vezetője a képzés jellemzőiről beszélt. A végzett 42 szakedzőnek a bizonyítványokat Novák András és dr. Marczinka Zoltán adta át, majd az ünnepség végén hivatalosan is megkezdődött a szakedzői képzés 2018/19-es tanéve.

Dr. Marczinka Zoltán, Héjja Ádám és Novák András (Fotó: Cseh Péter – MKSZ)

Újdonsült szakedzőnket is megszólaltattuk a képzésen szerzett tapasztalatairól, további szakmai terveiről:
– 2016 szeptemberében kezdtem el a szakedzői tanulmányaimat. A képzés során a szakmai tantárgyaim által számos ismeretre, tudásra tettem szert, melyeket a Testnevelési Egyetem kiváló tanárai adtak át nekünk. Úgy vélem, a kézilabda tantárgy mellett az edzéselmélet volt számomra a leghasznosabb, melyet próbálok minél hatékonyabban alkalmazni a munkám során. Emellett sok edző kollégát ismerhettem meg és értékes kapcsolatokra tehettem szert. Nem áll tőlem távol az EHF mesteredzői tanfolyam elvégzésének gondolata sem, de jelenleg az eddig tanultak kamatoztatására koncentrálok. Terveim közt szerepel, hogy utánpótlás edzőként jó eredményeket érjek el, a későbbiekben pedig NB I-es csapat vezetőedzője szeretnék lenni – válaszolta kérdésünkre Héjja Ádám.

A színvonalas szakmai utánpótlás egyesületünknél továbbra is folyamatosan biztosított, hiszen a 2018/19-es tanévben U15-ös csapatunk edzője, Kovács Attila is megkezdte szakedzői tanulmányait.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.