Így készül a Gyöngyös

A Gyöngyösi KK honlapján az ex-orosházi Gúnya Péter és Nagy Károly vezetőedző is nyilatkozik az Orosháza elleni mérkőzés esélyeiről.

– Az Orosháza ellen mit várhatunk?

Gúnya Péter: – Bízom benne, hogy nem lesz olyan, mint az elmúlt két hazai bajnoki! Szerintem az Orosháza ellen minimum az 5-6 gólos győzelem az elvárható eredmény, főleg ha a ziccereinket már az elejétől értékesítjük. A Pécs ellen is az első tíz percben jobban játszottunk, csak a helyzeteinket nem lőttük be. Ha így tettünk volna, akkor sima a meccs. Nagyon remélem, hogy az Orosháza ellen nem követjük el ugyanezt a hibát. Az Orosháza egyébként a Pécshez hasonló játékerőt és mentalitást képvisel. Szerintem egy jó, közönség szórakoztató mérkőzés lesz a szombati, és nagyon remélem, hogy nem az utolsó másodpercekben lőjük majd a győztes gólt!

– Paprikás hangulatú edzést tartottál a fiúknak. Ennyire kemény ellenfél az Orosháza?

Nagy Károly: – Védekezést gyakorolunk. Persze, hogy paprikás a hangulat, mert hiányolom azt a keménységet, azt a bátorságot, amit ehhez a védekezéshez meg kellene tenni! Nagyon keveset ütközünk, ezért erőszakosan próbálom meg kényszeríteni őket, hogy merjék otthagyni a helyüket, hogy használják a fejüket, ütközzenek, és törjék meg az ellenfél akcióit. Ezt nem adják ingyen, de dolgozunk rajta.

– Mit vársz az Orosházától azután, hogy megverte a Fradit?

Nagy Károly: – Megnéztem és kielemeztem azt a meccset. Az Orosháza egy nagydarab fiúkból álló, egy stabil alapjátékot játszó csapat. Egyszerű kézilabdát játszanak, nagy lövőkkel. Ha olyan napjuk van és be tudják lőni, illetve jól véd a kapusuk, akkor meleg ellenfelek lehetnek. Fizikálisan rendben vannak, sokat futnak. Úgy érzem, hogy ha mi normálisan felkészülünk, valamint mindenki tisztességesen odateszi magát, komolyan veszi a mérkőzést, és megfelelő lesz a kapusteljesítményünk, akkor le fogjuk győzni őket!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?