Bemelegítettek az edzők

171120_edzotovabbkepzes_001_kkKézlabdás utánpótlásedzőkkel telt meg az Eötvös-csarnok lelátója hétfő délután. A négy állomásból álló szakmai továbbképzés első, orosházi állomására érkeztek.

A Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Edzőképző Központja és a Szakmai Iroda az utánpótlásban tevékenykedő edzők részére szervezte a továbbképzéseket. A rendezvénysorozat első állomásán a bemelegítés volt a fő téma, mégpedig a kisiskolás és felső tagozatos korosztály számára.

Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója bevezetője után dr. Marczinka Zoltán, a szövetség sportigazgatója tartott elméleti előadást, utána pedig a gyakorlati részt két hajdani sokszoros válogatott játékos, jelenleg elismert és sikeres utánpótlás edző, Kántor Anikó, valamint Pribék István vezényelték le.

Az orosházi fiatalok közreműködésével zajlott a bemutató (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az orosházi fiatalok közreműködésével zajlott a bemutató (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Rendkívül fontos az utánpótlás nevelésben a korspecifikusság megtartása, hisz’ minden életkorban más és más tulajdonság, képesség fejleszthető leginkább. A mai továbbképzés a bemelegítésről szól. Természetesen az edző kollégák a különböző szintű edzői licenszek megszerzésekor megtanulták ennek lényegét, tematikáját. A mai alkalommal az elmélet felfrissítése után egy kicsit gyakorlatiasabb módon követhetik végig ebben a két korosztályban. Az utánpótlásedzőknek magas szintű szakmai tudással és felkészültséggel kell rendelkezniük, hisz az ő kezükből kerülnek ki a jövő nagy, felnőtt vagy akár válogatott játékosai. Ezért a szövetség minden lehető támogatást igyekszik megadni számukra. Ez a négy állomásból álló sorozat is ezt a célt szolgálja – hangsúlyozta Zsiga Gyula szakmai igazgató.

Zsiga Gyula hangsúlyozta: az utánpótlásedzőknek magas szintű szakmai tudással kell rendelkezniük (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Zsiga Gyula hangsúlyozta: az utánpótlásedzőknek magas szintű szakmai tudással kell rendelkezniük (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az Orosházi FKSE elnöke, Vajer Tamás elmondta, hogy az egyesület oroszlánrészt vállalt a szervezésből, biztosították a szakmai rendezvény technikai feltételeit, valamint a bemutató edzésekhez is az OFKSE adta a csapatokat.

A továbbképzés sorozat következő állomása egy hét múlva Veszprémben lesz, a tavaszi folytatást pedig Egerbe és Pécsre tervezi a Magyar Kézilabda Szövetség.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.