Ilyen harci szellem kell

tatabanya17_smGrundfos Tatabánya KC–Orosházi FKSE-LINAMAR 20-18 (11-10)

K&H liga férfi bajnoki kézilabda-mérkőzés. Tatabánya, 650 néző. V.: Bíró, Kiss O. Tatabánya: Székely – Grigoras 4, Harsányi, Dénes, Ilyés, Szöllősi Sz. 1, Vujovic 6 (3). Cs.: Iancu (kapus), Bozovic 1, Pásztor Á., Juhász 4, Sipos, Vranjes 2, Vrankovic 2. Vezetőedző: Vladan Matic. Orosháza: Herjeczki – Gyene 5 (3), Ferenczi 3, Knezevic 1, Antal 2, Milas 3, Németh L. 2. Cs.: Szabó L. (kapus), Stranigg, Srsen, Markoski, Z. Radojevic 2, Pásztor M. Vezetőedző: Buday Dániel.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3.

Kifejezetten biztatóan kezdte az összecsapást az Orosháza, amely a félidő első felében – egy nagyon rövid időszaktól eltekintve – végig vezetett. Mindkét csapat keményen védekezett. A Tatabányánál ketten is a kiállítás sorsára jutottak, a zöld-sárga mezes vendégek pedig jó hibaszázalékkal használták ki lehetőségeiket. A 17. perc után megtört a lendület és Vladan Matic fiai sorozatban négyszer eredményesnek bizonyulva megfordították az eredményt. Zoran Radojevic még két gyors góllal kiegyenlített, ám egyre több orosházi ziccer maradt ki, s jött a három V, a montenegrói Vujovic, a bosnyák Vranjes, majd a horvát Vrankovic, és máris a sokkal esélyesebb házigazdák kezébe került az irányítás és a vezetés. Gyenéék azonban kapaszkodtak, és sikerült úgy befejezniük az első felvonást, hogy lőtávolban maradjanak.

Buday Dániel büszke a csapatára

Buday Dániel büszke jól harcoló csapatára

A második félidőt a Tatabánya kezdte határozottabban, s úgy tűnt el is húz, de az OFKSE Németh László, illetve Gyene révén ismét közelebb férkőzött vendéglátójához. Hirtelenjében nagyon „sportszerűtlenné” vált az Orosháza játéka, ketten is megkapták a kétpercest, amivel élni tudott a Tatabánya. Némethék próbálták tartani a lépést, becsülettel küzdöttek. Mindkét oldalon kevés gól esett, a hazaiak egy-két gólos előnyt birtokoltak, de a meccs sokáig nem dőlt el. Az utolsó percekben azonban rákapcsolt a házigazda és sikerült meglépnie három góllal, ám még ezután is kapaszkodott az OFKSE, az 59. percben már csak egy gól választotta el a feleket, de Grigoras gólja pontot tett a meccs végére.

Buday Dániel: – Büszke vagyok a csapatra, jól harcoltak, bizonyos körülmények miatt nem tudtunk pontot szerezni, sajnálom.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.