Kettős győzelem a kolozsváriak ellen

Újabb két felkészülési mérkőzéssel hangolt a bajnokságra férfi kézilabda csapatunk.
Péntek délután és szombat délelőtt egyaránt a román bajnokság első osztályában vitézkedő Cluj Napoca (Kolozsvár) csapata volt az ellenfél.

Péntek: OFKSE – Cluj Napoca 29-26 (15-12)
Szombat: OFKSE – Cluj Napoca 26-22 (14-10)

Felkészülési meccs ide, pokoli meleg oda, az orosházi közönség péntek délután a kezdésre megtöltötte az Eötvös-csarnok lelátóit, a csapat pedig jó és lelkes játékkal hálálta ezt meg. Füzesi mester mindkét mérkőzésen a Herjeczki, Balda, Kósa, Kovács, Gazsó, Berta, Ambrus összetételű hetest küldte kezdőként a pályára és a mérkőzések alatt folyamatosan cserélve adott minden játékosa számára lehetőséget. A rendkívül gyors ritmusváltásokkal operáló vendég csapat ideális ellenfél volt a védelem összecsiszolásához.

Az orosházi srácok minden elképzelhető összetételben megtettek mindent és nagyon szépen meg is állták a helyüket. Támadásban még volt itt-ott egy kis pontatlanság, de már láttunk szemet gyönyörködtető megoldásokat Harsányitól, Balitól, Kovácstól, Mazictól, de szinte az egész csapatot felsorolhatnám. Szinte végig hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A második félidő közepén még egyenlíteni tudtak a vendégek, de aztán újra hazai gólok estek többségben és a győzelem tulajdonképpen biztosnak volt mondható.

Szombatra annyiban változott a helyzet, hogy a mieink már megismerték ellenfelük sok beindulásos, gyors ritmusváltásos figuráit és a védelem még biztosabban tehette a dolgát. Ezen a második találkozón már csak a kezdő sípszónál volt egyenlő a mérkőzés állása, végig a mieink vezettek és biztosan uralták a meccset. Ismét szép megoldásokat láthattunk a csapattól, legyen az lerohanás, vagy felállt fal elleni támadás. A “nagyok” mellett meg-meg villant az ifiből idén felkerült két szélsőnk Lászlai Szabolcs és Maric Dusán is, bár nekik még a védőmunkában lesz lehetőségük a fejlődésre. Összességében egy motivált, lelkes, jól játszó és egyre inkább összeérő orosházi csapatot láthattunk egy jó erőkből álló román első osztályú ellenfél ellen kétszer is győzni.

Füzesi Ferenc: – Természetesen örülök a győzelmeknek, bár ilyenkor ennek kisebb a jelentősége. Most is a védekezés volt az acélosabb mindkét mérkőzésen. Támadásban vannak még pontatlanságok, de ezek javíthatók. Mindenkinek igyekeztem játéklehetőséget adni, és úgy látom, hogy mindenki igyekezett is élni vele.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?