Regeneráció hidegterápiával

170803_krio_szauna_ofkse_kkPályázati forrásból újabb fejlesztést hajtott végre az orosházi férfi kézilabdaklub. Az úgynevezett krioszauna erősíti az immunrendszert, de teljesítményfokozó hatása is van.

Folyamatos a fejlesztés az Orosházi Férfi Kézilabda Sportegyesületnél. Ahogyan arról korábban mi is hírt adtunk, új, nemzetközi szintű pályaborítást kapott a sportcsarnok, videó és kép megjelenítésére alkalmas eredményjelzőt vásárolt a klub, új konditermet alakítottak ki, most pedig itt a legújabb beruházás: TAO-pályázaton nyert forrást a klub egy ún. krioszauna beszerzésére. Ahogyan Vajer Tamás klubelnök fogalmaz, az egészségmegőrző eszközt nem a férfi kézilabdásoknak, hanem Orosházának vásárolták.

– Az orvosi stáb ajánlotta a klubvezetés figyelmébe a hidegterápiát, mely nagyon sok sportágban mutatta már meg jótékony hatását. Az eredményes pályázat által immár egyesületünknél is működésben a krioszauna az Eötvös téri sportcsarnok egyik öltözőhelyiségében. Bízunk abban, nemcsak a mi játékosaink, hanem – meghatározott feltételek mellett – további orosházi sportolók is szívesen veszik majd igénybe – hangsúlyozza Vajer Tamás.

xtrém hidegben – Számos pozitív élettani hatása van a krioszaunának (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

xtrém hidegben – Számos pozitív élettani hatása van a krioszaunának (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az első tapasztalatok pozitívak, és ebben bíznak a folytatásban is, hiszen a kézilabdásoknál igen komoly a megterhelés, bármely teljesítményfokozó vagy épp regenerációs eljárás nagy hasznára válik a sportolóknak.
– A krioszauna a hagyományos szauna ellentéte, mínusz 120 és mínusz 170 fok között történik a kezelés nagyon rövid időre. Egyrészt erősíti az immunrendszert, másrészt elősegítheti a nagyobb terhelések utáni regenerációt, sőt, edzések és meccsek előtt teljesítményfokozó hatása is van – sorolja az előnyöket Furákné Szabovik Renáta rehabilitációs tréner.

A krioszauna egyébként nem új keletű dolog, általános egészségmegőrző, és további számos pozitív élettani hatása bizonyított.

Kategória: Hírek | A közvetlen link.