Bemutatjuk új másodedzőnket

koi_midÚj szakemberrel gyarapodott az Orosházi FKSE edzői stábja. A 30 esztendős Koi Endre a Balmazújváros csapatától érkezett és Buday Dániel munkáját segíti majd felnőtt együttesünk mellett.

Élvonalbeli gárdánk újdonsült másodedzőjét, Koi Endrét – aki civilben okleveles közgazdász, emellett tanította is a közgazdaságtant középiskolában, és testnevelőként is dolgozott – kérdeztük múltról, jelenről, jövőről.

Koi Endre

Koi Endre

– Néhány mondatban kérlek, mutasd be eddigi játékos-, illetve edzői pályafutásodat.
– Nyíregyházán, az NB I-es csapat utánpótlásában játszottam, aztán úgy gondoltam, hogy a tanulás fontosabb lesz, elkezdtem a közgazdasági egyetemet, egy kevés időre a kézilabdát is abbahagytam. Aztán a barátok hívására mégiscsak visszamentem játszani a szülővárosom, Kisvárda csapatába. Itt akadt olyan lehetőség, hogy elkezdtem foglalkozni először a kapusokkal, majd a női ifjúsági együttes után serdülő, később ifjúsági fiúcsapatokat irányítottam. Ezek után megkerestek Balmazújvárosról, ott másodedzőként Füzesi Feri segítője lettem és a kapusok edzése is a feladatom volt. Két évet töltöttem ott.

– Szakedzői végzettséggel rendelkezel, de még nem fejezted be a tanulást. Olyan szakemberekkel együtt ültél ismét iskolapadba, mint Csoknyai István, Gyurka János vagy Elek Gábor…
– Igen, még egy pár hónap van hátra, és ha minden jól megy, akkor nemsokára európai mesteredzőnek mondhatom magam, ha minden igaz, én leszek Európában a legfiatalabb mesteredző.

– Hogyan kerültél Orosházára és mik az első benyomásaid?
– Vajer Tamás és Janowszky Sándor keresett meg, velük beszélgettünk arról, hogy szeretnék fiatalítani az edzői stábot és én is beleillenék ebbe a koncepcióba. Buday Dániel másodedzője leszek és a kapusokkal is ugyanúgy foglalkozni fogok majd. Danival jó viszonyba kerültem, az eddig eltelt pár hét is azt bizonyítja, hogy jól tudunk együtt dolgozni. Többen mondták, hogy nagyon jó hely Orosháza, jól fogom magam érezni, szép és élhető a város, ez is közrejátszott a döntésemben. Örülök, hogy itt lehetek.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.