Első edzőmeccs a szegedi fiatalok ellen

RROT0155-e1501659867710Szezonbeli első edzőmérkőzését játszotta kedd délután élvonalbeli férfi kézilabda csapatunk. A Pick Szeged U23-as gárdáját láttuk vendégül az Eötvös csarnokban.

A felkészülési találkozó egyértelmű célja volt Buday Dániel vezetőedző számára, hogy ne csak edzésen, de mérkőzés körülmények között láthassa a későbbi felnőtt bajnokikon szóba jöhető fiatal játékosait. Ifjúsági korú játékosaink: Majdán, Zvolenszki, Blaskó, Zalai, Mihály, Bella – mellé néhány felnőtt – Németh L, Németh G, Morva, Pásztor, Herjeczki, Döme – csatlakozott az alkalmi keretbe.

Mindjárt a kezdő sípszó után sikerült gyors, szellemes játékkal meglepni nagynevű ellenfelünket. Gyorsan járt kézről kézre a játékszer, Morva labdáinak “szeme volt”, és rendre góllal végződtek az orosházi támadások. Különösen Németh Laci lubickolt. Látványos megoldásokat bemutatva mattolta többször a szegediek fiatal hálóőrét. A gyorsan megszerzett vezetést sikerült végig megtartani, sőt növelni, még akkor is, amikor mindössze két felnőtt volt a pályán.

A cél a fiatalok és az új játékosok beépítése volt (Fotó: Rosta Tibor)

A cél a fiatalok és az új játékosok beépítése volt (Fotó: Rosta Tibor)

Fiataljaink 37-21-es győzelmet arattak. A felkészülésnek ebben a szakában még nem számít az eredmény, de jó volt látni, hogy a hazaiak gondolati gyorsaságban és játékban is rendre fölé nőttek ellenfelüknek. Számtalan váratlan és szemet gyönyörködtető megoldást láthattunk.

Buday Dániel: – Kemény alapozás közben vagyunk, így egy kicsit másként kell értékelni. Az új szabály szerint két fiatalnak a 16-os keretben szerepelnie kell. Arra voltam kíváncsi, ki hogy mozog, ki mire képes, kit, milyen poszton lehet még bevetni. Voltak olyanok, akik határozottan jó benyomást tettek rám. Dolgozunk tovább és ezeknek a fiataloknak reális esélyük van a tizenhatos keretbe kerülésre.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.