Egyszer lenn, egyszer fenn – szezont értékelt az OFKSE

170314_ofkse_szurkolokVéget ért a 2016-17-es bajnoki szezon az OFKSE férfi kézilabdázói számára. Ilyenkor vezető, játékos, edző egyaránt visszatekint és mérlegre teszi az egy éves munkát.

A bajnokság erejét és a klubok anyagi lehetőségeit figyelembe véve felnőtt csapatunk hetedik helyezése mindenképp dicséretet érdemel, de a korosztályos csapatok is kivétel nélkül megállták a helyüket.

Vajer Tamás klubelnök értékeléséből megtudtuk. hogy a klub igen nagy súlyt fektet az utánpótlás nevelésre és a különböző korosztályos csapataink menedzselésére.

– Az óvodás és szivacskézilabdás korúaktól kezdve minden korcsoportban évről évre több gyerekünk van és a nagy számok törvényéből adódóan a nagyobb mennyiségből jobb minőség lesz. Ez persze nem varázsütésre működik, hanem hosszú évek munkája, türelme kell hozzá. A kistérségbeli bázisainkat is figyelembe véve mintegy 350-400 gyerek pattogtatja nálunk a labdát, hozzáértő edzői gárda irányításával – avatott be a munkába a klubelnök.

A szurkolók között is vannak utánpótlás korúak (Fotó: Rajki Judit)

A szurkolók között is vannak utánpótlás korúak (Fotó: Rajki Judit)

Az a sportegyesület még nem alakult meg, amely anyagi helyzetéről kérdezve azt válaszolná, hogy ennél jobb már nem lehetne. Minden magyar klub az anyagi stabilitásért küzd, az OFKSE-nél azonban ez a stabilitás megvan, a következő bajnokság indításához adottak a körülmények.

Kikerülni a hullámvölgyből…

Felnőtt csapatunk ősze elég gyengére sikeredett, nem sok sikerélményben volt része a legénységnek. Már-már a kiesés szele is megcsapta a gárdát. Ekkor került a vezetőedzői pozícióba addigi irányítónk, a sokszoros válogatott Buday Dániel, aki elég nehéz helyzetben vette át a posztot.

– Megpróbáltunk a csapatnak kicsit más arculatot adni, kicsit változtatni az edzéseken, a hangulaton és a mindennapi életünkön. Szerencsére jól vette a társaság és odatette magát mindenki és így jöttek a győzelmek is. A sikerélménnyel megjött a jó kedv és egyre több néző figyelte helyszínen a mérkőzéseket.

Azt mondtam a fiúknak, hogy kis lépésekkel, egyik feladatot a másik után véve haladhatunk előre. Ez így is történt és végül ez a hetedik hely lett az eredmény, amely meggyőződésem szerint a maximum, amit adott helyzetből ki lehetett hozni – foglalta össze a bajnoki szezont a vezetőedző.

A következő bajnokságra legnagyobb erősítés, ha lehetőség szerint együtt marad a csapat. Ezt a vezetőség és az edző egy-két kivételtől eltekintve, úgy tűnik, megoldja. Mint megtudtuk, a távozók helyére érkezik szélső posztra Veszprémből Gyene Norbert és visszatér Dániából Stranigg János, akikkel még feljebb szeretnének lépni az élmezőnyben.

Csapatként küzdöttünk

Csapatkapitányunk, Németh László nagyon hasonlóan látja a szezont, mint edzője. Számára is a sikerélmények elmaradása volt a legrosszabb az ősszel.

Többen utoljára öltötték magukra a Balmazújváros elleni zárómeccsen a zöld-sárga mezt (Fotó: Rajki Judit)

Többen utoljára öltötték magukra a Balmazújváros elleni zárómeccsen az orosházi mezt (Fotó: Rajki Judit)

– Az edzőváltás után kissé felfrissült a gárda. Mindenki beállt a sorba és egymásért is küzdöttünk. Azok a minimális különbségek lassan kezdtek a mi javunkra billenni, amitől persze az önbizalmunk is erősödött. Voltak kiugróan jó meccseink is, gondolok itt pl. a Füred elleni sikerre és persze voltak fogcsikorgatósak is. Örülök, hogy nagyjából egyben maradt a csapat és azt gondolom, hogy a mostani hetedik hely még nem a csúcs, van még feljebb is ennek a társaságnak – adta meg a végszót Németh László.

Bízunk benne, hogy igaza lesz a csapatkapitánynak, és bár a magyar NB I élén néhány hely évek óta előre “elkelt”, de valóban lenne feljebb és egy év múlva is  gratulációval kezdenénk a beszélgetést.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.