Bemutatjuk új játékosunkat

john_andrasIsmét újoncot avathat az Orosházi FKSE-LINAMAR együttese, ezúttal a MOL-Pick Szeged elleni bajnoki találkozón. John András strandkézilabdázóként már számos világversenyen bizonyított, de a teremben is megállja a helyét.

A huszonhat éves John András 2003 közepén a Tapolcai Kézilabda Klubnál került közelebbi kapcsolatba a sportággal. Nem sokkal később már az akkori MKB Veszprém gárdáját erősítette, a serdülő és ifjúsági csapaton keresztül vezetett az útja a felnőtt együttesig, ahol 2010 őszén mutatkozhatott be a sztárcsapatban, olyan játékostársak mellett, mint Fazekas, Császár, Perez, Vilovski, vagy az Iváncsik-testvérek.

dfíhí

A 2016-os év legjobb játékosának választotta a Magyar Kézilabda Szövetség

Tíz éve ismerkedett meg a strandkézilabdával, azóta pedig az ifjúsági, majd a felnőtt válogatott tagjaként számos versenyen mutathatta meg mit tud, és a dobogó minden fokára felállhatott már. 2008-ban a Nagyatádon rendezett I. Ifjúsági Strandkézilabda Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett, a felnőtt válogatott tagjaként is számos országban megfordult már világ- és Európa-bajnokságokon. 2009-ben a norvégiai Larvikban szervezett Eb-n harmadik helyen végzett, még ugyanabban az évben a tajvani világjátékokon az ezüstérmet szerezte meg csapatával. Következő esztendőben a törökországi vb-n az ezüstérmet érdemelte ki, ami után Andrást beválogatták az All Star-csapatba is. A tavalyi budapesti világbajnokságon a magyar válogatottal a negyedik helyen zártak.

Az Orosházi FKSE Hír-Sat BHC klubcsapat tagjaként kétszeres magyar bajnok, tavaly a Gran Canaria EHF Bajnokok Tornája viadalon harmadik helyezett lett társaival. A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége január közepén választotta meg a 2016-os év legjobb férfi felnőtt strandkézilabdázójának.

John András hat évig dolgozott és mellette kézilabdázott Németországban, a közelmúltban költözött vissza Magyarországra.

(Forrás: Májer Edit – Tapolcai Újság)

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.