Hajrában az OFKSE – Szombaton indul a bajnokság

170207_OFKSE_edzes_Buday_RJItthon kezdi a 2017-es idényt az Orosházi FKSE-LINAMAR felnőttcsapata, szombat este a Balatonfüred érkezik az élvonalban. Mozgalmas felkészülés van a Buday Dániel vezette, új játékosokkal kiegészült gárda mögött, mely igyekszik a legjobb arcát mutatni.

A K&H férfi kézilabda ligában 13 mérkőzéssel a háta mögött 10 ponttal a 11. helyen áll az Orosházi FKSE-LINAMAR felnőttcsapata, mely mindenképp javítana helyezésén a február 11-én induló tavaszi szezonban. A december eleje óta új vezetőedzővel, Buday Dániellel dolgozó együttes január 3-án kezdte a felkészülést, mely a Liga Kupa küzdelmei miatt igen mozgalmasra sikeredett. A tavaszi rajt előtti utolsó héten is kemény munka van a programban, a tréner szerint 120 százalékon kell teljesíteni már az első meccsen.

Buday Dániel edző instrukciókat ad a játékosoknak (Fotó: Rajki Judit)

Buday Dániel edző instrukciókat ad a játékosoknak (Fotó: Rajki Judit)

– Január első napjaiban elkezdtük a munkát, mely során néhány változás is jött a keretbe. Niv Levy távozása mellett érkezett hozzánk Domagoj Srsen, aki leginkább a védelmet erősítheti, illetve Szabó Levente kapus is velünk dolgozik már. A legfőbb célunk az volt, hogy a védelmet megerősítsük, stabillá tegyük a belső részt, legyen alternatívája a Milas-Markoski párosnak. Úgy gondolom, jól sikerült az alapozásunk, az első három héten a maximális fizikai munkát hozták ki magukból a srácok Nenad Njaradi erőnléti edző segítségével, Bárány Zsolt tréner és Furákné Szabovik Renáta rehabilitációs tréner közreműködésével – emeli ki Buday Dániel.

A tréner azt mondja, a Liga Kupa mérkőzések jól illeszkedtek a felkészülés programjába, melynek keretében így csak egy előkészületi meccset iktattak be, és értek el magabiztos sikert az Algyő ellen. A Liga Kupában két hét alatt négy mérkőzést játszottak, és az utolsó találkozó eredményétől függetlenül, megnyerve csoportjukat, már a legjobb négy között vannak.

– Itt már jobban el tudtuk osztani a terhelést, a srácok komolyan vették a küzdelmeket, a Vác ellen például kifejezetten jó játékot mutattak. A célom az volt, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, természetesen nem az eredmény rovására. Sokat tudtunk gyakorolni, több szituációt is meg tudtunk alapozni, jól reagált a csapat a helyzetekre. Sikerélmény a csapatnak és a klubnak is, hogy bent vagyunk a legjobb négyben – teszi hozzá a tréner.

Szombaton hattól a Füred ellen

Erős csapatok ellen indítja a szezont az OFKSE, szombaton érkezik a Balatonfüred, majd a Tatabánya és a Szeged lesz az ellenfél. A bravúrpontokért mindent megtesznek a pályán.

– Rangadóval indítunk, ahol, ha 120 százalékon teljesítünk, lehet esélyünk a jó erőkből álló fürediek ellen. Utána Tatabányán és Szegeden egyértelműen ellenfeleink a favoritok, azonban még a két Veszprém elleni meccset leszámítva, úgy vélem, az összes találkozó háromesélyes lesz, apróságok döntenek majd, melyekben igyekszünk mi lenni a jobbak. Ha sérülések nem árnyékolják be a munkát, mindenhol lesz esélyünk a pontokért. A klubvezetés részéről is elvárás, hogy javítsunk a helyezésünkön, és azt gondolom, ezzel magunknak, a közönségnek is tartozunk – hangsúlyozza.

Buday Dániel azt mondja, az elmúlt két hónapban, amióta a vezetőedzői feladatokat ellátja, kialakult a munkarend, tudja a csapat, mit szeretne, hogyan érheti el a kitűzött célt, és bíznak abban, a közönség támogatásával együtt sikerre viszik a gárdát a tavaszi szezonban az ország legjobb csapatai között.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.