Készülünk a tavaszra

170117_ofkse_algyo_felkeszulesi_merkozesLejátszotta első idei felkészülési mérkőzését az OFKSE NB I-es csapata kedden este az Eötvös-csarnokban. Az ellenfél a korábbi válogatottakkal (Vadkerti, Helbert) és volt orosházi kitűnőségekkel (Ambrus Dodi, Raffai András) felálló algyői együttes volt.

Az egy osztállyal lejjebb játszó Algyő csak mintegy húsz percig volt egyenrangú ellenfele a mieinknek. Onnantól lassan, de folyamatosan növelte előnyét az orosházi alakulat, egészen a 42-30-as végeredményig.

Orosházi FKSE-LINAMAR – ContiTech FKSE-Algyő 42-30 (19-17)
Felkészülési kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 100 néző. V.: Nagy F., Túróczi. Orosháza: Herjeczki, Miklós (kapusok), Pásztor M., Komporály 4, Morva 4, Milas 6, Knezevic 6, Döme 1, Németh L. 1, Németh G. 3, Antal 4, Oláh 1, Tárkányi 8, Bella, Radojevic 4, Srsen. Edző: Buday Dániel. Az Algyő legjobb góllövője: Horváczki 6.
Kiállítások: 4, ill. 0 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 4/4.

A mérkőzés előtt beszélgettünk Buday Dániel vezetőedzővel a felkészülés jelenlegi állásáról, a csapat állapotáról.

– A január 3-i kezdés óta igen kemény edzéseken vesznek részt a fiúk, úgy a konditeremben, mint a pályán és a futópályán. Mindenki becsületesen dolgozik, eddig elégedett vagyok a munkájukkal. Természetesen a mai mérkőzésre még nem állt, nem állhatott össze a legjobb forma. Valószínűleg a támadásoknál lesznek még pontatlanságok, de védekezésben már szeretném látni a fejlődést – emelte ki Buday.

A mérkőzés első 20 perce után folyamatosan növelte előnyét az orosházi alakulat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A mérkőzés első 20 perce után folyamatosan növelte előnyét az orosházi alakulat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hozzátette: az őszi szezonban voltak gondok a védelemben, a védők és a kapusok összhangjával, a védekezésből gyors támadásba való átmenettel. Ezeken most külön dolgozunk és ezekben a játékelemekben szeretnénk komoly fejlődést elérni a csapattal. Lesz egy-két változás a keretben és a támadó figuráinkat is össze kell csiszolni és persze amennyire lehet – felgyorsítani.

– Véleményem szerint időarányosan jól állunk, de amint mondtam, még sok munka vár a csapatra. Dolgozunk és remélem ez a munka a bajnokság tavaszi felében meg is fog mutatkozni – mondta a vezetőedző.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.