Védővel erősített az OFKSE

srsen_sm26 éves amerikai-horvát védekező-specialistával bővült az Orosházi FKSE-LINAMAR kerete a tavaszi szezonra. Domagoj Srsen komoly nemzetközi rutinnal, EHF-kupa és Bajnokok Ligája-tapasztalattal rendelkezik, nagy segítség lehet a csapat hátsó alakzatában.

A 202 centiméter magas és 114 kilogrammos Srsen New Yorkban született horvát szülők gyermekeként, öt éves koráig az Egyesült Államokban élt. 14 éves korában a Metkovic együttesében kezdte a kézilabdát, 16 esztendősen már a felnőtt keretben szerepelt. Innen a Bjelovar, a Split, majd a Croatia Zagreb csapatához vezetett az útja, ez utóbbival a Bajnokok Ligája csoportkörében is játszott – egyebek mellett a vezetőedzőnkkel, Buday Dániellel felálló Pick Szeged ellen. 2013-ban a fehérorosz Meshkov Brest együttesével az EHF-kupa 3. köréig jutott, ez a szezon egy bajnoki- és kupagyőzelmet és egy SEHA-liga 4. helyet is hozott számára. 2014-ben visszatért Horvátországba, a Varazdin csapatához, az elmúlt idényt pedig a francia másodosztályban, az Istres Provence Handball gárdájánál töltötte.

Domagoj Srsen

Domagoj Srsen zágrábi színekben

Domagoj Srsen 20-szoros USA-válogatott játékos, az Egyesült Államok csapatával a 2011-es mexikói Pánamerikai Játékokon 7. helyezést ért el. Mint egy interjúban elmondta, nincs példaképe, de nagyon kedveli a horvát válogatott szélső, Ivan Cupic játékát, aki egyébként az unokatestvére.

A védőjátékossal fél plusz egy éves szerződést kötött az Orosházi FKSE-LINAMAR együttese.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.