Magyar Kupa: győzelmi kényszer alatt a Tatabánya

kupa_16Kedden este 18:00 órától Magyar Kupa nyolcaddöntő mérkőzést rendeznek a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban. A házigazdák mellől az elmúlt években már többször is elpártolt a szerencse a nyolcaddöntők párosítása során, ám most azt az Orosházát fogadják, amelyet idegenben, bajnoki mérkőzésen már két vállra fektettek.

siba_mid

Sibalin Jakab másodedző

A tatabányai klub honlapján Sibalin Jakab másodedző, Vladan Matic vezetőedző jobbkeze szólalt meg a közelgő kupamérkőzés kapcsán.

– Mostanában hozzánk a legtöbb gárda igen felszabadultan érkezik, olyan “minden mindegy” alapon állnak a meccshez. Jó példa erre a mezőkövesdi és a balmazújvárosi bajnoki találkozó is. A teher, a győzelmi kényszer folyamatosan rajtunk van. Holott az élvonalban már nincs könnyű derbi vagy gyenge rivális. Mivel a kupameccs egyetlen összecsapás, így ez külön varázsa ennek a sorozatnak. Ha hibázol nincs lehetőséged javítani. Egy találkozón pedig bármi előfordulhat.

Székely kapusra és Grigorasra tovább sem számíthat Matic mester, de ezt a mérkőzést nagyon meg akarják nyerni a hazaiak. Emellett szeretnének meggyőzőbbek is lenni, mint legutóbb. Itthon – teher ide, teher oda – valóban kötelező a győzelem – írja a tatabanyahandball.com.

A Magyar Kupa párosítása a legjobb 8 közé jutásért (október 25-26): Százhalombattai KE – Csurgói KK; FTC – Budakalász; Alba-MÁV-Előre – Sport36-Komló; Törökszentmiklósi KE – Ceglédi KKSE; Eger SBSE – Mezőkövesdi KC; Váci KSE – B.Braun Gyöngyös; Vecsés SE – Balatonfüredi KSE.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.