Pattogott a labda az Eötvösben – a Wesley tanulói kézilabdáztak

_ball01Mosolygós gyermekek labdáztak az Eötvös-csarnokban kedd délelőtt. A Wesley János iskola tanulói másfél órára kézilabdázókká válhattak.

Immáron tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Wesley János Gyógypedagógiai Óvoda, Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola, Speciális Szakiskola azt a programot, melynek keretében valami újdonságot mutatnak be tanulóik számára. A projekt a szokásoknak megfelelően egy hétig tart, amelyet minden tanév szeptember végén tartanak.

– A gyerekek ilyenkor új ismereteket szerezhetnek, amikről nem csupán beszélünk, hanem megtapasztalhatják, kipróbálhatják. Ez alkalommal az egészséges életmóddal ismertetjük meg tanulóinkat. A hét során egészséges ételeket készítünk, de a mozgás is fontos, így a gyerekek megismerkedhetnek a kézilabdával, sőt még egy konditerembe is ellátogatunk. Köszönjük az OFKSE csapatának, hogy partnerek voltak – tájékoztatott Farkas Szilvia gyógypedagógus.

A diákok jól érezték magukat az edzésen (Fotó: Rosta Tibor)

A diákok jól érezték magukat az edzésen (Fotó: Rosta Tibor)

A fiatalok az edzésen ugráltak, futottak, dobtak a mókás feladatok során, így sajátították el a kézilabdás alapokat. – A foglalkozás végén boldogan, fülig érő mosollyal hagyták el a pályát. A tréninget levezénylő Jámbor-Kardos Viktor, az OFKSE utánpótlás edzője is remekül érezte magát a Wesley diákjai között. Hangsúlyozta, hogy a cél elsősorban az volt, hogy megszeressék a mindennapi mozgást.

Az egyesület a közelmúltban több infrastruktúrális fejlesztést is véghez vitt. Ezzel kapcsolatban Vajer Tamás, a férfi klub elnöke hangoztatta, hogy ezek nem csupán az OFKSE javát szolgálják, hanem az egész város profitálhat belőle.
– Örülünk, hogy segíthetünk és a jövőben is szívesen állunk rendelkezésre, hiszen mi a gyerekekért és a fiatalságért dolgozunk – nyilatkozta Vajer Tamás.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.