Mi lesz a férfi kézilabda utánpótlással?

Már egy hete tudjuk a szomorú hírt, mely szerint az OFKSE – bár az NB I-es indulási joga meg volt – anyagiak híján az NB I/B-ben szerepel a következő szezonban. A kialakult helyzet természetesen számtalan vonatkozásban érinti az utánpótlás korú játékosokat. Az ő, illetve szüleik tájékoztatása céljából gyűltek össze egyesületi vezetők, szülők, sportolók az Eötvös csarnokban szerda este.

A klub elnöke röviden vázolta a kialakult helyzetet, majd Kopornyik Zsolt utánpótlás edző ismertette a fiatalok versenyeztetési lehetőségeit. Elmondta, hogy az NB I/B-ben csak felnőtt és ifi bajnokság van, de a serdülő korú játékosok az előző évekhez hasonlóan az Országos Nyílt Serdülő Bajnokságban megmutathatják tudásukat.

Az MKSZ által kissé átalakított korosztályok miatt az ifi csapatban kisebb “létszámfeltorlódás” jött létre. A ’92-’95-ben születettek közül több játékost kiemelnek, akik a felnőttek közt bizonyíthatnak. A többiekkel kapcsolatban az edzők abban állapodtak meg, hogy kivétel nélkül mindenki játéklehetőséghez jut a következő szezon meccsein.

A szülők számára persze nagyon fontos, hogy mennyiben változnak az ő vállukat nyomó anyagi terhek. Ezzel kapcsolatban Rajki István elnök nyugtatott meg mindenkit.
– Bár a klub nagyon nehéz anyagi helyzetben van, az eddigi támogatásokat – kollégiumi díj és étkezési támogatás – a következő szezonban is biztosítjuk a nálunk sportoló diákok számára. Füzesi Ferenc és az egyesület többi edzője továbbra is mindent megtesz a szakmai fejlődés érdekében. Az OFKSE továbbra is elkötelezett a magas színvonalú utánpótlás nevelés mellett. Őszintén remélem, hogy minél többen az itt maradás mellett döntenek és az eddigiekhez hasonlóan sok közös örömet élünk meg – mondta Rajki.

A szülői értekezlet kérdésekkel és az azokra adott válaszokkal ért véget.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?