Negyedik hely Belgrádban

kelec_smHétvégén Belgrádban, a Marinko Kelecevic Emléktornán vendégszerepelt az Orosházi FKSE-LINAMAR férfi kézilabda csapata. Vladan Jordovic legénysége hullámzó teljesítményt nyújtva a negyedik helyen végzett.

A belgrádi Šumice sportközpontban rangos résztvevők gyűltek össze, az Orosháza mellett a szerb RK Vojvodina, az izraeli Maccabi Tel Aviv és a Borac m:tel Banja Luka lépett pályára a hétvégi viadalon.

Orosházi FKSE-LINAMAR — RK Vojvodina (szerb) 31-31 (17-18), hétméteresekkel 33-35
Orosháza:
Herjeczki — Komporály 2, Ferenczi, Markoski 1, Buday 6, Radojevic 3, Németh L. 3. Cs.: Miklós (kapus), Knezevic 4, Antal 4, Oláh 1, Pásztor M. 1, Tárkányi 3, Milas 5, Döme, Németh G., Morva. Vezetőedző: Vladan Jordovic.

A sorsolás szeszélye folytán a mezőny két legerősebbnek tartott együttese csapott össze egymással. Fej fej mellett haladtak a csapatok, mígnem az orosháziak hibáit kihasználva 9. percben 3 góllal elhúzott az ellenfél. Buday találatainak köszönhetően tartotta a lépést az Orosháza, sőt, a szünet után a vezetést is megszerezte, majd tetszetős, jó játékot mutatva 4 gólos előnyt szerzett. Az utolsó öt percben azonban zavar támadt a magyar csapatnál és egy kettős emberelőnyt kihasználva a Vojvodina beérte a zöld-sárgákat, majd a büntetőpárbajból is a szerb bajnok került ki győztesen. Vereségével így az Orosháza vasárnap a 3. helyért csatázhatott a bosnyák Borac Banja Lukával szemben.

ihgf

Nagy küzdelmet hozott a szerb bajnok elleni találkozó (Fotó: Dragoljub Kelecevic)

Orosházi FKSE-LINAMAR — Borac m:tel Banja Luka (bosnyák) 23-25 (10-9)
Orosháza:
Herjeczki — Komporály 1, Ferenczi 1, Markoski 6, Buday 2, Radojevic 1, Németh L. 3. Cs.: Miklós (kapus), Knezevic 3, Antal, Oláh 1, Pásztor M. 2, Tárkányi, Milas 2, Döme 1, Németh G., Morva. Vezetőedző: Vladan Jordovic.

Az első félidőben az Orosháza csapata uralta a játékot, akár több gólos előnnyel is fordulhatott volna a magyar együttes, de számos helyzetet elpuskáztak, így szünetben csupán soványka vezetést mutatott az eredményjelző. A második játékrész elején aztán rögtön egyenlített a Borac, majd a 46. percben egy orosházi megingást követően át is vette a vezetést. Fokozatosan növelte előnyét a bosnyák gárda, inentől az OFKSE csak futott az eredmény után, az 54. percben már néggyel vitt az ellenfél. Hiába próbáltak hajrázni Knezevicék, már nem tudták behozni hátrányukat, csak faragni tudtak azon.

A belgrádi torna jól illeszkedett az Orosháza felkészülési programjába, a rangos ellenfelekkel vívott találkozók számos tanulsággal szolgáltak a csapat számára.

Végeredmény:
1. RK Vojvodina
2. Maccabi Tel Aviv
3. Borac m:tel Banja Luka
4. Orosházi FKSE-LINAMAR

 

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.