A cél: taktikusan, jól játszó csapatot gyúrni

budaydani_ifi_1504Munkában NB I-es ifjúsági együttesünk is Buday Dániel edző vezetésével, a gárda magja adott, cél az érkezők beépítése a tréningek során, majd a szezonban a középmezőnyhöz tartozni.

Július vége óta van edzésben NB I-es ifjúsági csapatunk Buday Dániel tréner irányítása mellett, igaz, egyelőre – nyaralások, szünidő, nyári diákmunka stb. miatt – nem teljes létszámban, erre szeptembertől lesz lehetőség.

– Most még nehéz összehozni a teljes gárdát, de az iskolakezdéstől ez már működhet. Ennek ellenére természetesen dolgozunk. A július végi, rávezető egy hét után augusztus elsejétől elindult a konkrét alapozó munka is, majd előkerült a labda, technikai, taktikai elemek, védekezésben és támadásban egyaránt – emeli ki a felkészülés első szakaszát ismertetve Buday Dániel.

ahga

Taktikusan, jól játszó csapat kialakítása a cél (Fotó: Rajki Judit – OrosCafé.hu)

Szeptember elsejétől komplett munka vár a csapatra, melynél történtek változások. A gárda magja együtt maradt, azaz a jó alapok megvannak. Néhányan felkerültek az NB II-es csapathoz, sőt, vannak, akik már a felnőtt keret edzéseibe is bekapcsolódhattak. Érkeztek is játékosok a serdülőkorosztályból.

– Alapvető célkitűzésünk a klubnál, hogy felmenő rendszerben biztosítsuk a játéklehetőséget a fiatalok számára. Szeretnénk ezúttal is egy taktikusan, jól játszó csapatot gyúrni. Lehetőségeink természetesen némileg korlátozottak, nem tudjuk felvenni a versenyt a nagy klubokkal, de úgy vélem, hasznos munkát tudunk végezni Orosházán, és fejlődési lehetőséget nyújtani a fiataloknak – teszi hozzá a tréner.

Buday Dánieltől megtudtuk, bízik abban, hogy ezúttal is sikerül egy olyan csapatot kialakítani, mely a középmezőnyhöz tud tartozni, és hazai pályán mindenkire veszélyt jelenthet majd a bajnokságban.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.