Kikapott az OFKSE a Pécstől

Pécs – Orosházi FKSE 28–27 (14-13)
NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, rájátszás, Pécs, 800 néző. Vezette: Horváth, Marton. Pécs: Bartucz – Kovács 4, Szögi 3, Császár 1, Szappanos 1, Antal, Pásztor 6. Csere: Pókos (kapus), Szabó, Werner, Holdos, Lévai, Bujisics 5, Iváncsik 2, Boda 6. Edző: Danyi Gábor. Orosháza: Knezevic – Kardos 3, Raffai 1, Lopez 1, Sutka 6, Mazic 3, Balda 2. Csere: Herjeczki (kapus), Ambrus 1, Kovács A. 1, Berta, Mino, Dukic 3, Kósa, Lókodi 6, Országh. Edző: Füzesi Ferenc. Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 10/7 ill. 4/4.

A bírók késése miatt némi csúszással kezdődött a meccs. Ideges játék folyt a pályán, az első gólt a 3. percben Lopez lőtte, ezzel vezettünk. Ám kubai légiósunknak eddig is tartott a meccs: beletérdeltek a lábába, nem is tudott visszamenni. Ez némileg felborította a taktikai variációkat. A 14. percben egy góllal, 6-7-re vezettünk, de ekkor jött egy megtorpanás és 6 percig nem lőttünk gólt, 10-7-re elmentek a hazaiak. Időt kért Füzesi mester, aki rendezte a sorokat és a 28. percben kiegyenlítettünk, de a félidő utolsó pillanataiban hetest ítéltek ellenünk, így egy gólos hátránnyal mentek pihenőre a mieink.

A második félidőt jól kezdtük, két gyors találattal visszavettük a vezetést. Innentől nálunk volt az előny, a Pécs kapaszkodott utánunk. Ez egészen a 44. percig tartott, amikor 20-22-nél ismét jött egy rövidzárlat, a hazaiak gyorsan egalizáltak. Ezután felváltva estek a gólok, az 55. percig (25-25). A Pécs jobban kezdte a hajrát, gyorsan berámoltak nekünk kettőt (27-25). De nem rogytunk össze, kemény védekezéssel és hatékony támadással újra egyenlítettünk ( 58. perc 27-27).

A pécsiek még egy találatot elértek, így egy gólos hátránnyal fordultunk az utolsó percre. Mi támadtunk, és a hazaiak közül 10 másodperc leforgása alatt két játékost is piros lappal állítottak ki a bírók. A kettős emberelőnyben három másodperccel a vége előtt szabaddobást kaptunk, de az egyenlítés már nem sikerült, a labdát a sorfalba dobtuk.

A csapat küzdött, hajtott, a maximumot hozta ki magából, de ez nem volt elég ezen az estén a pontszerzéshez. Győzelmével a Pécs bent maradt az NB I-ben.

Danyi Gábor: – A csapat mindent megtett a bentmaradásért, melyet el is értünk.

Füzesi Ferenc: – Képességei alapján a csapat mindent megpróbált, nem volt szerencsénk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?