Strandkézi arany Salgótarjánból

beach_handball_ehfAranyéremmel zárta a hétvégét a Salgótarjánban megrendezett nemzetközi EBT tornán az Orosházi FKSE-LINAMAR-Hír-Sat BHC együttese. A legjobb kapusnak kijáró különdíj is Orosházára került.

Nagyszerű küzdelmek, remek csapatok, jó hangulat és jó idő jellemezte a hétvégét. A szombati nap a csoportmérkőzések napja volt. Csapatunk mind a négy mérkőzését magabiztosan nyerve, csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe, ahol vasárnap reggel a horvát Chemo Profili Zagrebot búcsúztatva értünk az elődöntőkhöz. Az ellenfelünk a fél orosz válogatottat soraiban tudó Ekaterinodar volt melyet mindkét félidőben felül tudtuk múlni, így bejutva a döntőbe.

Az orosházi Pásztor Máté kapura tör (Fotó: Salgótarjáni Strandépítők KC)

Az orosházi Pásztor Máté a zágrábi kapura tör (Fotó: Salgótarjáni Strandépítők KC)

A fináléban a horvát Detono Zagreb várt ránk, soraiban két friss világbajnokkal. A döntőben: Detono Zagreb – Orosházi FKSE-LINAMAR-Hír-Sat 1-2

Első félidőt döntetlen eredmény után aranygóllal tudtuk megnyerni. A második félidőt magabiztosan, végig vezetve nyerte a Zagreb. Jött a szétlövés melyet rögtön hibával kezdtek a horvátok. A lépéselőny az ötödik körig tartott, itt egy utolsó pontot szerezve sikerült diadalmaskodnunk a Detono felett. Ezzel a győzelemmel először sikerült megnyernünk a Salgó EBT kupát.

A tornagyőztes csapat

A tornagyőztes csapat

A torna legjobb kapusának csapatunkból Miklós Gergőt választották!

Az aranyérmes együttes tagjai: Kun Attila, Pásztor Máté, Miklós Gergő, Vizes Patrik, Balogh Ádám, Sápi Adorján, Viktor Melnichuk, Priczel Bence, Zakics Bence. Edző: Somogyi Péter.

Közben a hétvégén lezárult a nemzeti kvalifikáció is. Csapatunk 660 ponttal a második helyen jutott be a hétvégén Balatonbogláron megrendezendő Országos Nemzeti Bajnokság tízcsapatos döntőjébe.

(Forrás: Hír-Sat BHC – Facebook)

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.