Harmadik hely lett a vége

gyongyos_logo_smB.Braun Gyöngyös – Orosházi FKSE-LINAMAR 26–21 (12–11)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés, Gyöngyös, 600 néző. V: Bacs, Bóna. Gyöngyös: Hudák – Szalafai 2, Oliveira, Nagy B. 2 (1), Debreczeni, Bali 6, Kovacsics P. 2. Cs.: Tamási (kapus), Ménfői 3 (1), Sándor Á. 2, Jovetic 3, Marczinkó 2, Koller 3, Juhász K., Rédai 1, Becirovic. Edző: Debre Viktor. Orosháza: Miklós – Komporály 2, Suhonjic, Cemas 1, Mazic 3, Radojevic 5, Németh L. Cs: Herjeczki (kapus), Stranigg, Knezevic 5 (1), Buday 2, Varsandán 1, Pásztor M., Németh G. 2, Berta, Szeitl. Edző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 2, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/2, ill. 1/1.

Elérkezett a férfi liga utolsó fordulója. Az alsóházi tabella élén álló orosházi együttes a negyedik helyezett Gyöngyös otthonába látogatott szerda este. A két csapatot három pont választotta el egymástól a találkozó előtt. Győzelme esetén az Orosháza megtarthatta volna elsőségét, ám a viharsarkiak még soha nem szereztek pontot a gyöngyösi csarnokban – ismét nagy csatára volt tehát kilátás.

Bali és Koller góljaival 2-0-ra elhúzott a haza gárda, Komporálynak csak a 4. percben sikerült szépítenie. Már 4-1-re vezetett a Gyöngyös, amikor Miklós védte Nagy Bence büntetőjét. Megkezdte a felzárkózást az Orosháza, a 11. percben Knezevic egyenlített. A jó orosházi kapusteljesítményhez jó védekezés társult, a támadások is egyre hatékonyabbá váltak. Miklós Gergő még két hétméterest hatástalanított, de a túloldalon Hudák is parádézott, így nem sikerült beérni a Gyöngyöst, sőt a 23. percben már néggyel vezetett a hazai alakulat. A félidő hajrája azonban az Orosházának ment jobban, így sikerült egy gólosra faragni a hátrányt a játékrész végére.

Szünet után Mazic egyenlített, ám kisvártatva kettős hátrányba került az OFKSE, amit kíméletlenül kihasznált a hazai együttes. Ismét hárommal vezetett a Gyöngyös, és hiába sikerült az orosháziaknak több alkalommal is egy találatnyira megközelíteniük az ellenfelet, ennél nem sikerült közelebb férkőzni hozzájuk. A találkozó vége előtt 5 perccel Buday révén még egyszer sikerült egy gólos közelségbe kerülni a gyöngyösiekhez, ám nem tört meg a jég, sőt a finisre teljesen széthullott az Orosháza játéka, a zöld-sárgák könnyű prédává váltak a hazaiak számára. Marczinkó góljával már hattal is vitt a Gyöngyös, erre csupán szépségtapasz volt Radojevic gólja az utolsó percben.

Mivel a Balmazújváros és a Mezőkövesd csapata is győzelmet aratott az utolsó fordulóban, vereségével az Orosháza a harmadik helyre csúszott vissza az alsóházi tabellán.

Vladan Jordovic: – Nem úgy kezdtük a játékot, ahogy szerettük volna, de hamar visszajöttünk a meccsbe. Az 53. percig kérdéses volt a mérkőzés kimenetele, de sajnos a sérülések miatt rövidebb volt a kispadunk, így a rutinosabb Gyöngyös diadalmaskodott a végjátékban.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.