Győzelem Komlón!

komloSport36-Komló – Orosházi FKSE-LINAMAR 22–26 (11–12)

K&H liga bajnoki férfi kézilabda-mérkőzés, Komló, 500 néző. V: Bonifert, Oláh. Komló: Granic – Sanad 2, Semikov 4, Marcsek 1, Jerkovic 6, Szöllősi B. 3, Markovic 2 (1). Csere: Selymes (kapus), Oszlár, Nagy Z., Sebestyén, Szögi 2, Potic 2, Wéber, Péter Szabó, Laufer. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. Orosháza: Herjeczki – Pásztor M., Németh G. 2, Zabic 3, Milas 5 (2), Buday 1, Németh L. 4. Csere: Miklós (kapus), Varsandán Á., Mazic 3, Radojevic 4, Tárkányi 3, Cemas, Berta, Szeitl, Knezevic 1. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2
.

Az alapszakaszban az Orosháza parázs csatában szerezte meg a győzelmet Komlón, majd hazai környezetben meglepetésre alapos verést kapott a baranyai gárdától. A komlóiak a maximális 11 bónuszponttal érkeztek a rájátszásba, ám ott rögtön három vereséggel kezdtek és csak a legutóbbi fordulóban sikerült pontokat szerezniük. Az orosházi gárda hét bónuszpontjához még négyet gyűjtött, így a szerdai találkozó előtt csupán két pont választotta el egymástól az alsóház 2. helyén álló Komló és a 3. helyezett OFKSE csapatait.

Zabic találatával kezdte a gólgyártást az Orosháza. Szöllősi egyenlített ugyan, de a vendégek Zabic, Milas, majd Németh László góljaival elhúztak ellenfelüktől (8. p.: 2-5). Komlói időkérés következett, ami nem sokat használt, mivel tovább tartott az orosházi fölény. Annál jobb döntésnek bizonyult a kapuscsere a hazaiaknál, Selymes játékba állítása után elkezdett zárkózni a Komló, a vendéglátók kapusa ziccereket védett, amivel visszahozta a meccsbe csapatát. A 28. percben Semikov egyenlített is, ám Milas büntetőjével ismét megszerezte a vezetést az Orosháza, amit meg is őrzött a félidőig.

Szünet után sokáig felváltva estek a gólok, a 38. percben Semikov törte meg a rendet, megszerezte a vezetést a Komló. Újabb gólváltást követően a 43. percben Semikov nemes egyszerűséggel letarolta Cemast, amiért piros lapot kapott, a megítélt büntetőből pedig Milas egyenlített. A folytatásban hol egyik, hol másik csapat vezetett egy góllal, az 53. percben kezdett elhúzni az Orosháza. Németh László, Radojevic találataival, majd Mazic duplájával már 5 góllal is vezetett a vendég együttes. Az utolsó percben Jerkovic állította be a 22-26-os végeredményt.

Kemény, időnként durvaságba hajló találkozón a jól küzdő Orosháza vette jobban a végjátékot, ezzel megérdemelten gyűjtötte be a fontos pontokat.

Vladan Jordovic: – Kemény meccs volt és férfias küzdelem. Gratulálok mindenkinek, két jó együttes csapott össze. Nagyon fontos két pontot szereztünk.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.