Ceglédről is egy pont

cegled_logoCeglédi KKSE – Orosházi FKSE-LINAMAR 27–27 (10–16)

K&H liga bajnoki férfi kézilabda-mérkőzés, Cegléd, 700 néző. V: Hargitai, Markó. Cegléd: Abramovic – LÁSZLAI 4 (1), Andelic 2, Bíró 4, Tóth N. 1, Perisic 2, ORSZÁGH 6 (1). Csere: BŐSZ, Mojsilov (kapusok), LEPSÉNYI 4, Sipeki 1, Grbovic 3, Hódi, Kun, Imregi, Megyeri. Edző: Kökény István. Orosháza: Herjeczki – Pásztor M. 1, Németh G. 2, ZABIC 3, Milas 2, BUDAY 4 (3), Németh L. 2. Csere: Miklós (kapus), Varsandán, Mazic 1, RADOJEVIC 8, Tárkányi 2, Cemas 2, Suhonjic, Szeitl, Knezevic. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/2, ill. 3/3
.

A Cegléd és az Orosháza együttese is egyaránt három-három pontot szerzett eddig a rájátszásban. Előbbi csapat 8 ponttal az alsóház negyedik, utóbbi gárda 10 ponttal a tabella harmadik helyét foglalta el a találkozó előtt. A vendégek az elmúlt két évben három alkalommal győztesen tértek haza Ceglédről, ez alkalommal sem tervezték ezt másként, de nem mehettek biztosra, hiszen a hazaiak soha nem adták olcsón a bőrüket.

Milas, majd Zabic góljaival lendületesen kezdett az Orosháza, a csapatok keresték egymás gyenge pontjait, így sok hiba is csúszott a játékba. Az első hazai találat csak öt perc elteltével született meg, a vendégek magukhoz ragadták a kezdeményezést, a 13. percben már 2-6-ot mutatott az eredményjelző. A ceglédi szurkolók ébresztőt fújtak kedvenceiknek, de mindhiába. Miklós hárította Andelic hetesét, Németh Gábor pedig beköszönt: 2-8. Megbízhatóan zárt az orosházi védelem, amihez jó kapusteljesítmény is párosult. A 21. percre ugyan mínusz kettőre zárkózott a Cegléd, de Cemas és Radojevic gólerős játékának köszönhetően a félidő végére hat gólosra hízott a vendégek előnye.

A második játékrész is orosházi gólokkal indult: Radojevic és Tárkányi találataival már 10-18 volt az állás, a 35. percben pedig Mazic góljával már kilenccel is vezettek a zöld-sárgák (11-20). Ekkor azonban fokozatosan zárkózni kezdtek a ceglédiek, technikai hibák sorozatát követték el az orosháziak, kettős emberhátrány, Zabic kizárása és Milas sérülése is nehezítette a vendég együttes dolgát. Miklós védte ugyan Országh büntetőjét, ám a házigazdák tovább faragták az előnyt, sőt Grbovic találatával ki is egyenlítettek (51. p.: 24-24). Felváltva estek a gólok, de az 59. percben Lepsényi révén a meccs során első ízben megszerezte a vezetést a Cegléd. Az ellentámadásban Radojevicnek volt helyén a szíve és a keze, sikerült egyenlítenie, az utolsó fél percben pedig már hiába támadhatott a győzelemért a hazai gárda, az OFKSE kibekkelte a lefújásig.

Kilenc gólos vezetést adott ki a kezéből az Orosháza csapata, a szívósan küzdő házigazdáknak végül sikerült nyílttá tenniük a találkozót. Az idegenbeli döntetlennel és a megszerzett ponttal az OFKSE az alsóházi tabella második helyére lépett elő.

Vladan Jordovic: — Negyven percig fantasztikusan játszottunk, majd sok ziccert kihagytunk, kettős emberhátrányban maradtunk, Zabic piros lapot kapott, Milas megsérült. Mégis jó karaktert mutatott a csapat.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.