Másodperceken múlt a győzelem

gyongyos_logo_smOrosházi FKSE-LINAMAR – B.Braun Gyöngyös 22-22 (13-8)

K&H liga bajnoki férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 500 néző. Vezette: Andorka, Hucker. Orosháza: MIKLÓS — KOMPORÁLY 2, Németh G. 1, ZABIC 5, Milas, Buday 6 (5), Tárkányi. Cs.: Herjeczki (kapus), CEMAS 4, Varsandán Á., Radojevic 1, Suhonjic 2, Knezevic 1. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Gyöngyös: Tamási — Ménfői 1, Oliveira 1, Debreczeni 1, Nagy B. 4 (2), BALI 5, Kovacsics 2. Cs.: HUDÁK (kapus), Koller 3, Marczinkó, Becirovic, SÁNDOR Á. 4, Juhász K. 1, Jovetic, Nigrinyi. Vezetőedző: Debre Viktor.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 2/2
.

Jól kezdte a mérkőzést a hazai alakulat, a vendégek öt és fél percig nem is találtak be Miklós Geri kapujába, aki ott folytatta a remek szereplését, ahol a Füred és a Csurgó ellen abbahagyta. Jól állt a lábán a hatos fal, elöl pedig megtaláltuk a beállót, vagy ha nem, hát átlövésből voltunk eredményesek. A hazai fölényt mutatja, hogy emberhátrányból is betaláltunk. Lelkesen, koncentráltan játszott a hazai csapat, különösen védekezésben volt elemében. A Gyöngyös negyed óra alatt mindössze három gólt tudott elérni (15. p.: 7-3). A vendégek edzője, a volt tatabányai tréner, Debre Viktor mindent megpróbált. Beküldte irányítóba a rutinos Juhászt, előrébb tolta a védekezést, de sokra nem ment egyikkel sem. Továbbra is a hazaiak akarata érvényesült. Elbizonytalanítottuk a vendég lövőket, amiben nagy szerepe volt a remekelő Miklós Gerinek és a védelem jó sáncmunkájának is. Ötgólos, megnyugtató előnnyel mehetett szünetre az orosházi csapat.

Az első félidőben még nem tudott mit kezdeni a Gyöngyös a sárga mezes orosháziakkal (Fotó: Rajki Judit)

Az első félidőben még nem tudott mit kezdeni a Gyöngyös a sárga mezes orosháziakkal (Fotó: Rajki Judit)

Buday hetes góljával kezdődött a második félidő, de ezután hamarosan nehéz percek következtek a hazaiak számára – kettős emberhátrányba kerültünk, amit a rutinos vendégek ki is használtak. Óriási feszültség és küzdelem jellemezte a mérkőzést. Ebben az időszakban két-három gólon billegett a különbség. Szívósan küzdött a Debre legénység, de az 58. percig nem tudtak kettőnél közelebb kerülni. Az Andorka-Hucker játékvezető páros sajnos a második félidőre „fáradt el”. A két sípmester ebben az időszakban nem állt feladata magaslatán. Lövő kéz visszahúzása, hátulról történő kétkezes lökés a szabályok szerint két perces kiállítással büntetendő. Ezekből a szabálytalanságokból több is megtorlatlan maradt gyöngyösi oldalon. Az utolsó percnek egygólos hazai előnynél vágtunk neki. Az orosházi gól elmaradt. Utána Knezevic nem engedte indulni a vendég támadást, amiért kiállították. (A szépséghibája az a dolognak, hogy addigra Debre Viktor már letette a zsűri asztalra az időkérést jelző táblát, tehát játékon kívül volt a labda.) Emberhátrányba kerültünk, ráadásul a vendég tréner még a kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a pályára. Kettős előnyüket az utolsó másodpercben gólra tudták váltani, ezáltal pontot mentettek a vendégek.

Vladan Jordovic: — A második félidőben egyből kettős emberhátrányba kerültünk, a biztos vezetésünk után visszajött a mérkőzésbe az ellenfél. A saját kezünkben volt a győzelem.

Debre Viktor: — Két ellentétes félidőt láthattunk. Az elsőben az Orosháza uralta a mérkőzést, jól játszott, mi egy kicsit bealudtunk. A második felvonásban megfordult a helyzet, mi domináltunk és ami ilyenkor lenni szokott, a meccs végül döntetlennel zárult.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.