Az OFKSE nyert a Kecskemét ellen

Orosházi FKSE – PP Kecskemét KSE 29–28 (10–19)
NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Vezette: Hargitai I., Markó. Orosháza: Knezevic — Országh 2, DUKIC 5, MAZIC 2, Raffai, LÓKODI 8, Ambrus 2. Csere: HERJECZKI, SZIKORA A. (kapusok), KOVÁCS A. 3, Lopez, BERTA G. 1, Matus 3, Pánczél 2, Balda 1. Vezetőedző: Buday Ferenc. Kecskemét: KISS O. — Vancsics 3, BAKOS 5, SIMON 6 (1), Petro 1, SZABÓ P. 6, Varsandán M. 4. Csere: Nagy L. (kapus), Bajusz S., Gyuris 1 (1), Berta R. 1, Tóth E., Csorba, Konkoly 1. Edző: Avar György.

A délután folyamán a fiatalok megadták az alaphangot. Az OFKSE serdülő csapata 40-25 arányban ütötte ki a kecskeméti kortárs alakulatot, majd az ifik is győzelmet arattak 32-26 arányban.

Ilyen felvezetés után csak jó folytatás jöhet, gondolták a szurkolók, de hidegzuhany volt a felnőtt mérkőzés eleje. Csak az orosházi csapat számára volt tétje a mérkőzésnek és ez a tény rá is nyomta bélyegét a hazai csapat játékára. Idegesen, nagyon sok hibával játszottak a fiúk, a vendégek pedig sorra büntették az eladott labdákat (5. perc 1-4). Nem nyugodott meg továbbra sem a vendéglátó és nem változott a leosztás. Orosházi eladott labdák, technikai hibák és vendég gólok. A 14. percben, 5-10-es állásnál Buday Ferenc egy időkéréssel próbált segíteni fiain, de mit sem ért a jó szó.

Vesszőfutás jellege volt a mérkőzésnek. Fogcsikorgatva, küzdött a hazai csapat, de maradt a sok hiba és a hibákat tökéletesen kihasználó vendégek. Védekezésben két-három játékosunkat folyamatosan lekötötte a szlovák válogatott beálló, Andrej Petro semlegesítése, támadásainkat pedig hatékonyan rombolta a rutinos Berta, Bajusz Petro belső hármas. A 25. percre már kilencre nőtt a különbség (7-16) és ez maradt is a félidő végéig.

A sírból hozta vissza a meccset a sárgamezes hazai csapat (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A második játékrészben hamar tízre nőtt a fór és a legvérmesebb szurkolók sem hittek már a feltámadásban. Mindenki feladta, kivéve az orosházi kézilabdázókat. Ők az egyetlen lehetséges utat választották és szívós, kemény munkával elkezdték a felzárkózást.

A védekezésbe beleadták minden erejüket. Dukic, Berta, Mazic, Ambrus és a többiek egyre több vendég támadást hatástalanítottak, ugyanakkor támadásban is egyre hatékonyabbak lettünk. Dukic az első félidő gólképtelensége után ötöt lőtt,és Lókodi Gergő is megtalálta a réseket az elején átlőhetetlennek hitt falon. A mostanság kevés lehetőséghez jutó Szikora Attila egy hetes erejéig lépett pályára és azt védte is, ami újabb lökést adott a társaknak. Hat perccel a kezdés után hét, a negyvenedik percben hat, a negyvenötödikben már csak három gól maradt a tízből.

A Bács-Kiskun megyeiek itt döbbentek rá, hogy ebből még baj is lehet. Hihetetlen izgalmas végjáték következett. Öt perccel a vége előtt egyre olvadt a vendég előny és – ahogy mondani szokták – az orosházi srácok „megérezték a vérszagot”. Kiegyenlítettek, majd a mérkőzés folyamán először – amikor a legjobban kell, a végén – a vezetést is átvették. A hátralevő harminc másodpercet, ha nehezen is, de kivédekezték és teljes joggal örültek együtt a poklokat megjárt, de a végére a mennybe jutó, hálás közönséggel.

Hallatlan lelkesedés, akarat és küzdeni tudás jellemezte az orosházi csapat játékát, különösen a második félidőben. A nem igazán „acélos” játékvezetés mellett játszott utolsó és győztesen lehozott KKSE elleni meccsel az OFKSE megelőzte a táblázaton a Dunaferr csapatát és két pontot visz az alsóházi rájátszásba.

Buday Ferenc: – Idegesen és kapkodva kezdtük a mérkőzést és nagyon gyenge első félidőt produkáltunk. A második félidei felzárkózáshoz és a végére kivívott győzelemhez gratulálok a fiúknak.

Avar György: – Az első félidő menny, a második pokol.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?