Győzött az esélyesebb Szeged

pick_16_smOrosházi FKSE-LINAMAR – MOL-Pick Szeged 26-39 (15-21)

K&H liga bajnoki férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző. Vezette: Bán, Szloska. Orosháza: MIKLÓS – Buday 5, Cemas 5, KOMPORÁLY 3, VARSANDÁN 2, Németh, Suhonjic 1. Csere: Lipták (kapus), Szeitl, Knezevic 2, Berta, ZABIC 4, Mazic 1, Pásztor 1, Radujevic 2. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Szeged: Wyszomirski – Källman 3, Petrus 3, Ilyés 2, Rodanovic 4, Bombac 3, Vranjes 2. Csere: Sierra (kapus), Mindegía 1, GARCIA ROBLEDO 5, Zubai, Balogh 3, Hegedűs 2, Parrondo 1, CURUVIJA 5, Ancsin 5. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1.

A Barcelonából éppen csak hazatért MOL-Pick Szeged látogatott az Eötvös csarnokba kedd este, és miután világsztárokat láthattunk, dugig telt a lelátó. Bár elég foghíjas volt a névsor – Herjeczki, Tárkányi, Milas, Stranigg és Németh László sem egészséges – mégsem feltett kézzel lépett pályára az orosházi csapat.

A mérkőzés maga úgy alakult, ahogy az várható volt, a Szeged ragadta magához a kezdeményezést és 3-3 után el is húzott. Valahányszor a hazai gárda veszélyes közelségbe zárkózott, újra és újra megrázta magát a BL-résztvevő csapat és építgette magabiztos előnyét. Az orosházi csapatban nagyszerű teljesítményeket láthattunk, a Csurgó elleni meccsen betliző Zabic beállóban nagyszerűt nyújtott és ezúttal a szélen szerepet kapó Varsandán Áron is nagyon odatette magát. De elmondható az egész hazai csapatról a küzdés. Bár a szünetre jelentős különbség alakult ki, egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet a hazaiak. Ha kicsit a Szeged szempontjából nézzük, akkor az előttük álló vasárnapi sorsdöntő BL-mérkőzés előtt örömmel láthattuk, hogy Balogh Zsolti hálószaggató gólokat lőtt, és a többiek is világsztárokhoz méltó produkciót tettek a parkettre.

A fölény nem a sárgában játszó orosháziaké volt, de tisztességgel küzdött a hazai csapat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A fölény nem a sárgában játszó orosháziaké volt, de tisztességgel küzdött a hazai csapat
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A megnyugtató 6 gólos előny birtokában magabiztosan cserélt sorokat Juan Carlos Pastor, de a pályára lépő Mindegía, Hegedűs, Curuvija és a többiek szintén BL-színvonalú játékot produkáltak. Ezért bármilyen hősiesen védekezett az orosházi csapat, eljött a pillanat, amikor 10 gól lett a különbség. A második félidőben is többször gyors 2-3 gólt elérve tudtunk zárkózni, de ilyenkor mindig megrázta magát a Tisza-parti alakulat, és növelte a különbséget. Ha a végeredményt nézzük, akkor a 39 kapott gól nagyon sok, ugyanakkor a Szegednek 26 gólt lőni rendkívül biztató a jövő szerdai Gyöngyös elleni mérkőzést tekintve.

Vladan Jordovic: – Sajnos sok volt a hiányzónk, de egyre jobban összeszokik a csapat és a számunkra igazán fontos mérkőzések – Gyöngyös, PLER, Mezőkövesd – most következnek.

Juan Carlos Pastor: – Nehéz helyzetben volt a csapatunk, hiszen tegnap érkeztünk haza Barcelonából. De fontos volt, játszottunk egy jót, nem történt sérülés és gőzerővel készülünk a vasárnapi BL-meccsre.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.