Bemutatkoznak a legkisebbek

nemeth_doraVárosunk legifjabb kézilabdázói – az OFKSE óvodás előkészítő csoportjának tagjai, valamint egyesületünk U7-es csapata – Németh Dóra edző irányítása mellett barátkoznak a labdával, ismerkednek a sportág alapjaival.

– Az edzéseken az óvodás korú kisfiúk előképzése folyik az iskolát megelőző időszakban. Az évet szeptember elején kezdtük heti két edzéssel, már az előző évben rendszeresen járó 9 fővel. Az óvodákban kihirdetett lehetőség útján nőtt a kis csapat létszáma. Jelenleg 16-20 közötti létszámmal dolgozunk. Időközben 2 fő már az U7-es korosztály tagja lett – tájékoztatott Németh Dóra.

– Az egyes foglalkozásokon játékos ügyességi és mozgáskoordinációt fejlesztő gyakorlatokat hajtanak végre a gyerekek. Minden edzésen főszerepet játszanak a labdatechnikai feladatok, az atlétikai feladatok és a csapatépítő játékok. Az előkészítő program alapvető célja a kézilabda sportág népszerűsítése, az utánpótlásbázis bővítése – zárta az óvodás csoport bemutatását az edző.

_2016_ovis   _2016_U7

– Az U7-es csapat a nyár folyamán kezdte el a felkészülést a 2016/2017-es kisiskolás bajnokság versenyidőszakára. Július és augusztus hónapban is 2-2 hetet edzettünk. Augusztus 24-én 9 gyerekkel vágtunk neki a felkészülésnek, heti 5 edzéssel. Az iskola kezdetével szeptember 1-je óta ez lecsökkent heti 3 edzésre, amelyeken azóta is nagy lelkesedéssel és elszántsággal vesznek részt a fiúk – ismertette az éves munkát Németh Dóra. – A gyerekek az edzéseket rendszeresen látogatják.

– Az edzéseket a felkészülési időszakban edzőmérkőzések is követték. Októberben egy hazai rendezésű tornán szépen szerepeltünk. Novemberben Békésen jártunk, ahol a Békés-kupa felkészülési tornán mérhettük össze tudásunkat megyénk legjobb korosztályos együtteseivel. A Tiszaföldvár VSE szervezésében december 6-án Mikulás-kupán vettünk részt. Ezek a tornák, kupák mindenképpen jól szolgálták a korosztályos bajnokságunkra való felkészülést – hangsúlyozta a kicsik trénere.

– Az év elején fő cél volt labdabiztonság növelése, labda nélküli és labdával történő mozgások, cselezések elsajátítása, az egy-egy elleni támadás, védekezés és a csapat építése. Ezek idáig szépen kialakultak. A következő időszak feladatai: az eddigi célok továbbfejlesztése, védekezés felerősítése és a csapat taktikai játékának kialakítása – zárta a bemutatkozást Németh Dóra.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.