Nyert a Fradi az OFKSE ellen

Celebi FTC – Orosházi FKSE 31-27 (18-13)
NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Budapest 300 néző. Vezette: Árokszállási, Janáki. FTC: Paul Teodor – Bendó 3, IGOR KOS 8, Mazák 2, Bakos, Czina, KELECEVIC 13. Csere: Perger (kapus), Buday 1, Németh 1, Lepsényi, Wieszt 3, Karopp, Szőllősi, Varga, Tamási. Edző: Vladan Matic. Orosháza: Knezevic – Mino 3, Lókodi 5, Mazic 4, Raffai 2, DUKIC 7, Országh. Csere: Herjeczki (kapus), Ambrus 1, Kovács A. Lopez 1, Berta, Sutka 2, Kósa, Balda 1, Pánczél 1. Edző: Buday Ferenc. Kiállítások: 12, ill. 18 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 1/0.

Az alapszakasz utolsó előtti meccsére a harmadik helyen álló Fradihoz utaztak kézilabdás fiaink. Jól indult a meccs, kiegyenlített játék folyt a pályán, tartottuk magunkat a jobb erőkből álló hazaiak ellen. A 6. percben 4-4, a 15. percben 8-8 állt az eredményjelzőn. Ekkor azonban ellenünk fújtak egy kiállítást, mely némileg megbontotta az addigi egységet, és a Fradi elhúzott (21. perc 11-8). A védelemben a hatosfalunk egyre többször lett szellős, amit gólokkal büntetett az ellenfél, így nőtt a különbség. Különösen Kelecevic volt elemében, az első játékrészben 10 gólt hintett nekünk. A támadójátékunk sem volt túl acélos, kevés játékosunk vállalkozott lövésre.

A második félidő gólváltásokkal kezdődött, de nem hogy nem tudtunk közelebb jönni, még nőtt is a hátrányunk (36. perc 22-15). De összekapta magát a csapat és elkezdte lefaragni hátrányát, a 45. percre már csak 4 gól volt a különbség (24-20). Ekkor azonban kettős emberhátrányba kerültünk, és három perc alatt 8 gólra, 28-20-ra meglépett a Fradi. A mieinknek volt tartása, és szívósan elkezdték a felzárkózást, ám a végére a védelmünk két alapembere, Mazic és Berta is kipontozódott, így esély sem volt a meccset szorossá tenni.

Az akarattal és a tempóval nem volt gond, amit mi sem jelez jobban, hogy a Fradi szinte az egész meccset a a kezdősorával játszotta végig, hisz nem lazíthattak. De látszik, hogy jobb erőkből állnak és az első 15 perc után nem sok esélyünk volt a meglepetésre.

Vladan Matic: – Nagyon örülünk a bronznak az alapszakaszban.

Buday Ferenc: – A lehetőségekhez képest mindent megpróbáltunk. Dolgozunk tovább.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?