NB I/B: megvan az első pont

Bárány Zsolt edző a múlt heti meccs után azt nyilatkozta, a siker eléréséhez az utolsó percig kell küzdenie csapatának. Most bizonyítottak a fiúk, a végjátékban mentettek pontot.

Orosházi FKSE-LINAMAR U23 – VKK Nyírbátor 24-24 (14-10)

NB I/B-s bajnoki férfi kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 106 néző. Vezette: dr. Janáky, Temesi. Orosháza: Kurán, Lipták (kapusok), Szeitl 3, Stojanov 4, Knezevic 8, Soós 4, Nagy A. 2, Pásztor Á., Pámer, Héjja, Jóga, Bella 2, Sándor 1, Branyiczki, Simon, Kovács F. Edző: Bárány Zsolt.
Kiállítások: 4, ill. 12 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

A találkozó kezdetén fej fej mellett haladt a két csapat, 10 perc után aztán Knezevic triplájával elhúzott az Orosháza, és bár a vendégek a gólerős Bíró Ádám és Kovács Ákos révén folyamatosan szorongattak, hazai gárda a félidő végéig ki sem engedte markából a vezetést, így megérdemelt négy gólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A második játékrész első perceiben még kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, az 5. perctől aztán belehúztak a vendégek, sorozatban ötöt lőttek és a 10. percre ki is egyenlítettek. Egy darabig ismét felváltva estek a találatok, majd a nyírségiek újra erősítettek és három gólos vezetéssel vágtak neki az utolsó 3 percnek. Bárány Zsolt edző ekkor kikérte utolsó idejét, az eligazítás pedig használt a fiúknak, akik huszáros hajrával kiegyenlítettek és megszerezték első bajnoki pontjukat.

Bárány Zsolt: – Igen hektikus, hullámzó mérkőzés volt. Volt egy nagyon jó negyven percünk, utána jött egy hidegzuhany, négy gólos vezetésről elment az ellenfél több góllal. A srácoknak is azt mondtam, nézzük a pozitív oldalát: a végén fel tudtunk állni, vissza tudtuk hozni a meccset – ez pozitív dolog, de tovább kell lépnünk.

Hétvégén ismét hazai pályán a csapat: október 18. vasárnap 18:00 Orosházi FKSE-LINAMAR U23 – Törökszentmiklósi Székács KE.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.