Csonka csapattal is jól küzdött az Orosháza

Csurgói KK – Orosházi FKSE-LINAMAR 22-19 (10-11)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Nagyatád, 400 néző. V.: Hargitai, Markó. Csurgó: BARTUCZ — Gebhardt, CAVOR 5, Mota 3, Pordán, FALUVÉGI 6, GAZDAG 3. Cs.: Hornyák, Hadziomerovic 2, Mikita 3, Pazin, Herbert, Nagy M. Vezetőedző: Sótonyi László. Orosháza: Herjeczki — Komporály, Németh G. 3, MAZIC 4, Smojver, STRANIGG 4, Tárkányi. Cs.: KNEZEVIC 4, Suhonjic 2, Buday 2, Macovchin, Varsandán Á., Berta. Vezetőedző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 0/0
.

A Csurgó együttese vasárnap három gólos vereséget szenvedett a Balatonfüred otthonában, múlt szerdán pedig csak nagy nehezen szerezték meg a két pontot a Cegléd ellenében, így Sótonyi edző legénysége bizonyítani szeretett volna közönségének. A ceglédi meccsen súlyos sérülést szenvedett a tehetséges fiatal beálló, a saját nevelésű Iulian Jerebie, az ő játékára most nem számíthatott a csurgói szakvezetés.

Az orosházi csapatot még mindig számos sérülés sújtja, a Csurgó ellen még mindig nem léphetett pályára Miklós, Cemas, Németh László és Pásztor. Mint Vladan Jordovic vezetőedző a találkozó előtt nyilatkozta, csapata szeretné folytatni azt a jó teljesítményt, amit az előző mérkőzéseken nyújtottak, a sérültek helyére lépő fiatal játékosok perdig lehetőséget kapnak a tapasztalatszerzésre és a bizonyításra.

A 3. percben a Csurgó kezdte meg a gólgyártást, ám Mazic révén az Orosháza hamar egyenlített. Felváltva estek a találatok, a zöld sárgák szorosan tapadtak a házigazdákra, és bár a csurgói védekezés szemmel láthatóan nem ízlett Knezevicéknek, nem hagyták meglépni ellenfelüket. A 22. percben Cavor góljával ugyan két gólos előnyhöz jutottak a vendéglátók, de Stranigg triplájával előbb egyenlíteni sikerült, majd Buday a vezetést is megszerezte az Orosházának.

Knezevic és Mazic az orosházi együttes legjobbjai közé tartoztak (Fotó: www.cskk.hu)

A második félidő elején Mazic góljával már kettővel vezetett a vendég csapat, ám hiába mutatott be bravúrokat Herjeczki, az orosháziak támadásban többet hibáztak, így egyenlített a Csurgó. A 42. percben Suhonjic találatával még visszaszerezte a vezetést az OFKSE, de ezután a Sótonyi-legénység periódusa következett. A jó napot kifogó Bartucz kapus eszén nem tudtak túljárni az orosházi fiúk, ráadásul Buday is megsérült, a házigazdák pedig elkezdték növelni előnyüket. Kettő, három, majd négy góllal is vezettek, amin már csak kozmetikázni tudott az Orosháza.

Nagy csatát láthatott a közönség Nagyatádon, sajnos az Orosházi FKSE-LINAMAR puskapora csak 45 percig tartott, a taktikusan játszó Csurgó a finisben felülmúlta ellenfelét.

Vladan Jordovic: – A 40. perc környékén Buday Dani is megsérült, így nehéz helyzetbe kerültünk, még kevesebben maradtunk, jobbára a fiatalok álltak rendelkezésre, a fizikai különbség így a Csurgó javára döntött.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.