Nem sikerült a bravúr, nyert a Tatabánya

Orosházi FKSE – Tatabánya Carbonex KC 23-27 (14-15)
NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza. Vezette: Ágnecz, Sipos. Orosháza: KNEZEVICS — Országh 1, DUKIC 5, Berta, Horváth R., Lopez 3, Ambrus 2. Cs.: Lókodi 2 (2), Matus 2, Kósa, Sancarin 2, MAZIC 4, Kovács A. 1, Pánczél, Kardos 1. Edző: Buday Ferenc. Tatabánya: SZENTE — HARSÁNYI G. 8, Diaz 2, NAGY T. 3, Pordán, Kekezovics 2, HALÁSZ 8. Cs.: Kiss Á. 1, Szabó Gy., Dénes 1, Lele 2, Sutka, Kocsis Cs. Edző: Debre Viktor. Kiállítások: 12, ill. 16 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 3/1.

A szerdai kézilabda délután jól kezdődött az orosháziak számára, hisz a serdülő csapat magabiztos kilenc góllal, az ifik pedig kevésbé magabiztosan hárommal nyertek a tatabányai fiatalokkal szemben. Mind azt szerettük volna, ha folytatódik a felnőttek meccsén a sorozat.

Az esti fő mérkőzésen a hazai csapat szerezte az első gólt Dukic révén, de nem maradtak adósak a vendégek sem. Harsányi Gergő igazolta, hogy nem véletlenül kapott a svédországi VB-re meghívót a válogatottba és az ötödik percben már a harmadik gólját szerezte. Kb. eddig volt egyenlő az állás. Ezután a Tatabánya gyorsan közé tett négyet, így a tizedik percben már 3-7-et, a tizenötödikben pedig 5-9-et mutatott az eredményjelző.

A vendégcsapat nyitott védekezése ellen ebben az időszakban a mieink nemigen találták az ellenszert. Buday mester időkérése után fogyni kezdett a hátrány. Lelkesen küzdöttek a fiúk és egyre többször sikerült bevenni Szente kapuját (20. perc 9-11). A közönség lelkes biztatása közepette robogott a hazai gárda és előbb egyenlített (25. perc 12-12), majd a vezetést is átvette (27. perc 14-12). A Debre-tanítványok tudtak újítani és a félidő végére kiegyenlítettek, majd az utolsó pillanatban a vezetést is újra átvették. Ebben az időszakban örvendetes módon volt együtt közönség és csapat. Nagyszerű hangulat uralkodott a csarnokban, bár egy kicsit borzolta a kedélyeket, amikor a 23. perc tájékán Berta Gábort egy könyökös után le kellett támogatni a pályáról. A félidei egygólos vendég előny ellenére mindenki hitte, hogy ezen az estén megszülethet az oly annyira várt meglepetés.

Nagy csatában maradt alul a sárgamezes hazai csapat (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Szünet után pillanatok alatt kiegyenlített a hazai gárda, de a vendégeknek mindenre volt válasza. A 40. percre már újra három volt közte (16-19). Óriási részt vállalt ebben a rutinos kapus, Szente Gábor, aki ziccerek sorát hárította. Harsányival és Halász Mátéval sem igen bírtak a hazai védők, így a remélt újbóli felzárkózás elmaradt. A Tatabánya tartotta az előnyt, sőt minimális mértékben növelni is tudta (50. perc 20-26). Valószínűleg különösebb segítség nélkül is hozta volna Debre Viktor csapata a meccset, ezért is volt méltatlan a mérkőzéshez a kedélyborzoló jelenetek sora. A két játékvezető mércéje a két kapu előtt nem mindig mért egyformán. (Elég csak Diaz Oscar-díjra méltó nagyjelenetére gondolni, amely után fél perccel maga az érintett is mosolygott azon, ahogy ezt a bírók megették.) A megfeszített akarás sajnos sok hibát szült a hazai támadójátékban, ziccerek maradtak ki, Szente rutinja többször győzedelmeskedett. Közelebb kerülni már nem sikerült a hátra levő időben sem.

Sajnos a két kihagyott hetes és a kimaradt 9 (!) ziccer most még meghiúsította a hazai győzelmet, de ha ez a mentalitás, akarat megmarad a következőkre is, akkor akár már a mezőkövesdi meccs után is örülhetünk.

Buday Ferenc: – Jól küzdött a csapat. Védekezésben azt láttam, amit már rég várok. Sajnos támadásban még sokat hibáztunk, ennek ellenére majdnem sikerült meglepni a Tatabányát.

Debre Viktor: – Nehéz mérkőzésre számítottam és az is lett, de azt hiszem, a játék összképe alapján megérdemelten visszük el a két pontot.

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

1 Response to Nem sikerült a bravúr, nyert a Tatabánya

  1. Avar szerint:

    Azt hiszem a Kecskemét megpecsételte a sorsunkat…

Vélemény, hozzászólás?